Saturday, 27 April, 2024

Ιωάννινα: Με λαμπρότητα η 107η επέτειος απελευθέρωσης 

Με τη μεγάλη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 107 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων στις 21 Φεβρουαρίου του 1913

Τις εκδηλώσεις τιμά με την παρουσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Την κυβέρνηση εκπροσωπεί στις εκδηλώσεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ στα Ιωάννινα βρίσκονται και ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, καθώς και βουλευτές…


Στην ομοψυχία και την ενότητα ως σαφές δίδαγμα της ιστορίας του τόπου, αναφέρθηκε, σε δήλωση του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.


Ειδικότερα μετά την κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο μνημείο Μπιζανομάχων, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε:
“Όταν η Ελλάδα έχει ισχυρή πολιτική ηγεσία, ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, υψηλό συλλογικό φρόνημα και ομοψυχία, είναι ικανή να καταγάγει θριάμβους. Και κατήγαγε θριάμβους. Αυτή είναι η ιστορική πραγματικότητα. Όταν λείπουν αυτά τα στοιχεία και προκρίνεται ο διχασμός και η κόπωση, τότε είναι ικανή να υφίσταται καταστροφές. Και έχει υποστεί καταστροφές”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου