Sunday, 2 June, 2024

Κάηκαν πάνω από 400.000 στρέμματα σε τρεις ημέρες

Περισσότερα από 400.000 στρέμματα έγιναν στάχτη μέσα στις τελευταίες τρεις ημέρες στη χώρα, που δοκιμάζεται σκληρά από τις μεγάλες φωτιές που κατακαίνε σε Έβρο, Ροδόπη, Κύθνο και Εύβοια.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την προκαταρκτική ανάλυση δορυφορικών δεδομένων που πραγματοποίησε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τα μέτωπα της φωτιάς σε Έβρο, Ροδόπη, Κύθνο και Εύβοια, οι λυσσασμένες φλόγες έχουν κατακάψει περισσότερα από 400.000 στρέμματα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Meteo:

380.000 στρέμματα έχουν καεί στον Έβρο

12.000 στρέμματα έχουν καεί στη Ροδόπη

8.000 στρέμματα έχουν καεί στην Κύθνο

5.000 στρέμματα έχουν καεί στα Ψαχνά

Ελλάδα: Η φωτιά καίει για τέταρτη ημέρα ανεξέλεγκτα

Στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφόρησε ένας χάρτης της NASA, ο οποίος δείχνει τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη ανά την Ελλάδα και καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Μετά από αίτημα της Ελλάδας, ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας για ενισχύσεις από την Ε.Ε. και ανταποκρίθηκαν η Ρουμανία και η Κύπρος, όπου απέστειλα, χθες, Δευτέρα, το βράδυ, οι μεν πρώτοι 56 Ρουμάνους πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ η Κύπρος έστειλε δύο αεροσκάφη air tractor, ενώ στις επιχειρήσεις κατάσβεσης επιχειρούν και Γάλλοι πυροσβέστες.

Ο χάρτης με τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Ελλάδα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου