Friday, 26 April, 2024

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο στην Αθήνα για τη ΛΑΡΚΟ

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ, το Σάββατο 25 Γενάρη στην Αθήνα.
Σημειώνεται ότι, το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την Ομόνοια και θα συνεχιστεί με πορεία στο Σύνταγμα. Για την ίδια μέρα τα επιχειρησιακά σωματεία της ΛΑΡΚΟ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία.
Σωματεία και φορείς της Αττικής θα τους υποδεχθούν με τέσσερις διαφορετικές προσυγκεντρώσεις, από την Ομόνοια από όπου θα ξεκινήσει η κινητοποίηση και σε όλη τη διαδρομή μέχρι το Σύνταγμα, απ’ όπου θα περάσει η πορεία. Δείτε ΕΔΩ τα σημεία των προσυγκεντρώσεων.
Εξάλλου, η Οργανωτική Επιτροπή του συλλαλητηρίου έχει καλέσει τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς, τους αρχηγούς των κομμάτων και τις κοινοβουλευτικές ομάδες να είναι παρόντες στη Βουλή με σκοπό να συναντήσουν το Σάββατο αντιπροσωπεία τους.
Στο συλλαλητήριο θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Παράλληλα πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ από δεκάδες σωματεία και φορείς.
Oμοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και Φορείς δηλώνουν έτοιμα να υποδεχτούν μαζικά τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα.
Αδιάκοπη η δράση για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου
Από τις καθημερινές συγκεντρώσεις στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟΑπό τις καθημερινές συγκεντρώσεις στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ
Λίγο πριν από το συλλαλητήριο και οι προετοιμασίες του, εντείνονται με σκοπό να δοθεί μαζική εργατική – λαϊκή απάντηση ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για εκποίηση της εταιρείας.
Σε αυτό το πλαίσιο, καθημερινά, με σχέδιο, με οργάνωση και αποφασιστικότητα, πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις, περιοδείες, εξορμήσεις, συσκέψεις, συζητήσεις σε χώρους δουλειάς, σχολεία, χωριά της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να φτάσει πλατιά το κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο.
Πρωτεργάτες, το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, σωματεία και φορείς της περιοχής, συγκεντρώνοντας παράλληλα συμμετοχές για τα δεκάδες λεωφορεία, τα οποία θα αναχωρήσουν στις 7.30 το πρωί του Σαββάτου για το Κέντρο της Αθήνας.
Το «παρών» στην κινητοποίηση ετοιμάζονται να δώσουν και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι.
Κλειστά θα κρατήσουν τα καταστήματά τους το Σάββατο οι επαγγελματίες, τόσο στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ όσο και στη Λάρυμνα, παίρνοντας θέση στο πλευρό των εργαζομένων, ενώ αντίστοιχα καλέσματα έχουν γίνει και στις γειτονικές πόλεις.
Λάρυμνα, Μαρτίνο, Μαλεσίνα έχουν ντυθεί με τα πανό και τις αφίσες που καλούν στην κινητοποίηση. Δίπλα στα καλέσματα των σωματείων, τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους εκφράζει η κοινότητα Λάρυμνας, με πανό που έχει αναρτηθεί σε κεντρικό σημείο.
Έμπρακτη καθημερινή αλληλεγγύη
Ταυτόχρονα, συνδικάτα και φορείς από τη Φθιώτιδα, την Εύβοια (διαβάστε παρακάτω), τη Λιβαδειά και την Αττική, με καθημερινές συγκεντρώσεις, σταδιακά μέχρι και την Παρασκευή στην πύλη του εργοστασίου, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.
Την Παρασκευή τη συμπαράσταση των εργαζομένων της περιοχής εξέφρασε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από την Εύβοια (Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Εύβοιας, Επιχειρησιακό Σωματείο «Κελαϊδίτη», Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας). Τη σημασία του αγώνα στη ΛΑΡΚΟ, μια μεγάλη επιχείρηση που σχετίζεται με τον ορυκτό πλούτο της χώρας, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων – Ποτών, Γιάννης Τζαβάρας, ενώ μετέφερε την πείρα από τις εξορμήσεις που οργανώνουν τα σωματεία στην Εύβοια και συναντούν τη θετική ανταπόκριση του λαού. Σε αυτή την κατεύθυνση το πρωί της Παρασκευής έγιναν εξορμήσεις σε επιχειρήσεις στο Γάλα – Ποτά – Τρόφιμα στην Εύβοια, όπως στην «Αλλατίνη».
Εξάλλου, την αλληλεγγύη των εργαζομένων στους κλάδους τους και την απόφαση να διαδηλώσουν μαζί τους το Σάββατο, μετέφεραν πρόεδροι Ομοσπονδιών Εργαζομένων που μίλησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, καθώς συνεχίστηκαν οι καθημερινές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης από συνδικάτα και φορείς στην πύλη του εργοστασίου.
Ήδη η πύλη της ΛΑΡΚΟ έχει «στολιστεί» με πανό και αφίσες που καλούν στην κινητοποίηση και στέλνουν το μήνυμα «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ».
Επιπλέον ανακοινώσεις, αφίσες, πανό επιστρατεύονται στη μάχη για το συλλαλητήριο. Το βάρος, ρίχνεται στην προσπάθεια να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο το κάλεσμα πως κάθε ώρα μέχρι το Σάββατο είναι ώρα συμμετοχής, δράσης, ξεσηκωμού.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Παραμονή του μεγάλου συλλαλητηρίου, που οργανώνουν τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, στην Αθήνα, ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, ανακοίνωσε την πρόθεσή του για εκκαθάριση της επιχείρησης εν λειτουργία.
Το ΚΚΕ καλεί σε αλληλεγγύη όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και των μισθολογικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Μια τέτοια μεγάλη και ιστορική επιχείρηση, με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες θα μπορούσε να διασφαλίσει τη λειτουργία της και την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας. Αυτό είναι απόλυτα δυνατό στο πλαίσιο ενός δρόμου ανάπτυξης, που με κοινωνική ιδιοκτησία και κεντρικό σχεδιασμό θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου