Sunday, 28 April, 2024

Καλλιθέα: Εικόνες καταστροφής γύρω από την κάβα που έγινε η έκρηξη. Ζημιές σε πολυκατοικίες και ΙΧ

Ζημιές σε σπίτια, κατεστραμμένα ΙΧ και γενικότερα μια αίσθηση εμπόλεμης ζώνης. Αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί στη γειτονιά της οδού Αλεξάνδρου Πάντου στην Καλλιθέα μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε κάβα ποτών τα ξημερώματα.

Ήταν λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα όταν ένας εκκωφαντικός θόρυβος σήκωσε στο πόδι ολόκληρη τη γειτονιά. Στόχος των δραστών μια κάβα ποτών που βρίσκεται στο σημείο, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς. Το βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης που δημοσίευσε το iefimerida.gr φανερώνει πως από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες ή θύματα.

Όπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής που ξύπνησε από τον δυνατό θόρυβο, «η πολυκατοικία σείστηκε, νομίζαμε ότι θα γκρεμιζόταν».

Όπως φαίνεται από εικόνες από το πρακτορείο φωτογραφιών Eurokinissi, η οδός Αλεξάνδρου Πάντου στην Καλλιθέα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Πολυκατοικίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ μεγαλύτερο ήταν το πλήγμα για τους κατόχους των ΙΧ που είχαν σταθμεύσει κοντά στην κάβα όπου μπήκε στο στόχαστρο αγνώστων-μέχρι στιγμής-δραστών. Όπως έγραψε νωρίτερα το iefimerida.gr, το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών εντόπισε στο σημείο εκρηκτική ύλη, βραδύκαυστο φυτίλι, καθώς και έναν πυροκροτητή.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου