Friday, 26 April, 2024

Κατάληψη στο Υπουργείο Μεταφορών από εκπαιδευτές Σχολών Οδηγών

Πάνω από τέσσερις μήνες χωρίς εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης λόγω απεργίας των εξεταστών υποψηφίων οδηγών για τις υπερωρίες και το νέο σύστημα εξετάσεων
Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, 30 Ιανουαρίου, εκατοντάδες ιδιοκτήτες σχολών υποψηφίων οδηγών έχουν προβεί σε κατάληψη του κτιρίου που στεγάζονται οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών στα Καμίνια του Πειραιά.


Οι εκπαιδευτές των Σχολών Υποψηφίων Οδηγών διαμαρτύρονται γιατί σχεδόν για πέντε μήνες δε διεξάγονται εξετάσεις, λόγω της απεργίας των εξεταστών οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί υπερωρίες 10 μηνών και θεωρούν ότι ο αρμόδιος Υπουργός Χ. Σπίρτζης τους εμπαίζει συστηματικά, αν και χθες το βράδυ κατατέθηκε το σχέδιο νόμου προς ψήφιση στη Βουλή.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης Αρη Ζωγράφο, υπάρχουν πολλά σημεία στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Τρίτη που δεν μπορούν πρακτικά και τεχνικά να γίνουν πράξη.
Ένα από τα βασικά σημεία στα οποία αντιτίθεται είναι για τα σκέλη της αξιολόγησης.
«Η εξέταση προβλέπεται τώρα να γίνει σε δύο στάδια. Στο δεύτερο στάδιο προβλέπονται κάποιες δοκιμασίες τις οποίες πρέπει να περάσει ο κάθε εξεταζόμενος. Ωστόσο στο δεύτερο σκέλος δεν θα υπάρχει εξεταστής, αλλά ένας εκπαιδευτής από μία άλλη σχολή, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει», ανέφερε ο κ. Ζωγράφος, σημειώνοντας πως η αξιολόγηση πρέπει να είναι θεματική, καθώς αυτό που συμβαίνει τώρα δηλάδή το «πέρασες» ή «κόπηκες», είναι απαράδεκτο.
πηγή: του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press – in.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου