Tuesday, 30 April, 2024

Καταγγελία του ευρωβουλευτή Εμ. Φράγκου για υπέρμετρη βία κατά των οπαδών του ΠΑΟΚ, στον Επίτροπο

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης έστειλε Επιστολή στον Επίτροπο κ. Σχοινά για τα χθεσινά απαράδεκτα γεγονότα.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής κατήγγειλε την πρωτοφανή βία κατά οπαδών του ΠΑΟΚ, με πιθανά στοιχεία ανθελληνισμού, οι οποίοι επισκέφθηκαν την πόλη Μπρυζ για να παρακολουθήσουν τον αγώνα ΠΑΟΚ-Μπρυζ στο γήπεδο Jan Breydel.

Ο κ. Φράγκος καλεί τον Επίτροπο κ. Σχοινά, που έχει σχετική αρμοδιότητα, να ζητήσει από τις βελγικές αρχές να διατάξουν έρευνα για την υπέρμετρη βία και να αποδοθούν αποζημιώσεις, όπως επιβάλλεται νομικά και ηθικά.

Η Επιστολή προς τον Επίτροπο κ. Σχοινά

Απαράδεκτη συµπεριφορά και χρήση βίας κατά οπαδών του ΠΑΟΚ στο Βέλγιο Κύριε Αντιπρόεδρε, Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που ταξίδεψαν χθες στην Μπρυζ για να παρακολουθήσουν τον αγώνα ΠΑΟΚ-Μπρυζ στο Στάδιο Jan Breydel, καταγγέλουν µια πρωτοφανή επίθεση, µε στοιχεία ανθελληνισµού. Η απαράδεκτη συµπεριφορά, που συµπεριλάµβανε απαράδεκτη άσκηση βίας κατά των οπαδών του ΠΑΟΚ από τη βελγική αστυνοµία αποτελεί ένδειξη αυθαιρεσίας, προκατάληψης και πληµµελούς άσκησης καθηκόντων. Χαρακτηριστικά, οφείλουµε να σηµειώσουµε ότι πλήθος φιλάθλων χρειάστηκε να διακοµιστούν στο νοσοκοµείο µε σπασµένα πλευρά από τα χτυπήµατα των Βέλγων αστυνοµικών. Έχει κατατεθεί διάβηµα προς την UEFA για τη χθεσινή αστυνοµική αυθαιρεσία. Καθώς είστε ο Έλληνας Επίτροπος, αλλά και ο Επίτροπος µε χαρτοφυλάκιο την «Ένωση ισότητας και διαφορετικότητας», µε αρµοδιότητες και στον τοµέα του αθλητισµού, σας παρακαλούµε όπως ζητήσετε από τις βελγικές αρχές να διατάξουν έρευνα για την άσκηση υπέρµετρης βίας και να επικοινωνήσουν µε τον ΠΑΟΚ, ώστε να καταβληθούν οι δέουσες αποζηµιώσεις στους φιλάθλους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου