Tuesday, 14 May, 2024

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών για τα μέτρα και την αξιολόγηση: «7.000 εκπαιδευτικοί νοσούν»

Κατά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών καθώς και κατά της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας, χαρακτηρίζοντάς τη ως ανεπαρκή, τάσσονται εκπαιδευτικοί

που πραγματοποιούν κινητοποίηση μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη. Καταγγέλλοντας τις συγχωνεύσεις των τμημάτων που οδήγησαν σε τάξεις 25-28 ατόμων, καθώς και τη μη λήψη περαιτέρω μέτρων πέραν του επιπρόσθετου self test, οι συγκεντρωμένοι έστησαν πανό και φώναξαν συνθήματα, προαναγγέλλοντας παράλληλα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την επόμενη εβδομάδα.

Ε’ ΕΛΜΕ-Ζαγανίδης: «Έχουμε 7.000 εκπαιδευτικούς που νοσούν»

«Εκφράζουμε αγωνία, θυμό, αγανάκτηση. Η έξαρση της πανδημίας έχει μεγαλώσει και τα σχολεία ανοίγουν χωρίς κανένα μέτρο, ακριβώς όπως είχαν κλείσει στις γιορτές. Έχουμε μαθητές που δεν συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία 15-20%. Πέρα από μαθητές οι οποίοι είναι κρούσματα, έχουμε μαθητές που είναι κρούσματα οι γονείς τους και η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για τις χαμένες ώρες διδασκαλίας», τονίζει ο πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Ζαγανίδης. Και προσθέτει: «Τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν με λιγότερους μαθητές, να λειτουργήσουν με μια μέρα μάθημα, μια μέρα τα παιδιά στο σπίτι, να δοθούν δωρεάν τεστ για όλα τα παιδιά και για όλους τους γονείς».

Ζ’ ΕΛΜΕ-Σμήλιος: Το υπουργείο αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, Ηλίας Σμήλιος, δηλώνει πως η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, ενώ όσον αφορά την αξιολόγηση τόνισε πως έχει ως σκοπιμότητα την κατηγοριοποίηση των σχολείων, την ιδιωτικοποίηση και τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Όπως υπογράμμισε: «Διαμαρτυρόμαστε για την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα της πανδημίας. Γιατί στην τελική μόνο ως μέτρο δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το ένα επιπλέον self test που δίνει η κυβέρνηση και μάλιστα μόνο για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων. Το υπουργείο Υγείας αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει τα αιτήματα του εκπαιδευτικού και υγειονομικού κινήματος για την προστασία μαθητών και καθηγητών».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου