Wednesday, 8 May, 2024

«Κλείνει» η Μόρια, λόγω κορονοϊού, άφιξη στην Κω νέων μεταναστών

Κλείνει το ΚΥΤ της Μόριας η κυβέρνηση σύμφωνα με ανακοινώσεις σχετικές με τη διαχείριση του ζητήματος της εξάπλωσης του κορονοϊού
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως θα περιοριστεί η κυκλοφορία στα ΚΥΤ ενώ θα ελέγχεται η μετάβαση στα αστικά κέντρα.
Όπως είπε, οι διαμένοντες στα ΚΥΤ θα έχουν περιορισμένη κυκλοφορία. Θα επιτρέπεται να μετακινείται στα γύρω αστικά κέντρα μόνο ένα άτομο τη μέρα από κάθε οικογένεια για κάλυψη των αναγκών τους. Οι μετακινήσεις θα γίνονται ανά μια ώρα, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, μέσω λεωφορεία και μέριμνα της ΕΛ.ΑΣ.
Επίσης θα πραγματοποιηθεί περίφραξη των ΚΥΤ ενώ προαναγγέλθηκε σύσκεψη με υγειονομικούς φορείς προκειμένου να δημιουργηθούν ιατρεία μέσα στις δομές για να αντιμετωπίζουν τα περιστατικά που θα προκύπτουν.
83 αφίξεις παράνομων μεταναστών στην Κω σε ένα 24ωρο
Από την άλλη, 74 παράνομοι μετανάστες αφίχθησαν την Κυριακή 15 Μαρτίου στην Κω και ακόμη 9 το πρωί της Δευτέρας 16 Μαρτίου, προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια!
Οι μετανάστες έχουν μεταφερθεί πλέον στο λιμάνι της Κω, όπου και κρατούνται μαζί με τους υπόλοιπους περίπου 150, οι οποίοι έφτασαν στο νησί τις τελευταίες 2 εβδομάδες!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου