Friday, 17 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Κορονοϊός: Κλείνουν τα ξενοδοχεία – Σταματούν όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα

Την απόφαση να σταματήσουν όλες οι επιβατικές πτήσεις στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού από το απόγευμα της Κυριακής πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, πρόκειται τόσο για πτήσεις εξωτερικού, όσο και πτήσεις εσωτερικού. Από την απόφαση θα εξαιρεθούν συγκεκριμένες πτήσεις cargo που αφορούν στην τροφοδοσία.
Η κίνηση κρίθηκε σκόπιμη μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι παρενέργειες από αυτό το μέτρο θα είναι μεγάλες καθώς πολλοί Έλληνες είναι εγκλωβισμένοι σε χώρες του εξωτερικού και εκτός ΕΕ και θα είναι αδύνατον να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε πως κλείνουν όλα τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, από την ερχόμενη Δευτέρα, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό των κρουσμάτων του κορονοϊού. Όπως επισημαίνει το υπουργείο Τουρισμού, με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, με απόφαση της κυβέρνησης, αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου.

Υποχρέωση, να λειτουργεί ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.

iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου