Sunday, 28 April, 2024

Κορονοϊός – Τσιόδρας: 8.000 με 10.000 τα πιθανά κρούσματα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Η εκτίμηση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τιόδρα για την εξάπλωση του ιού
στη χώρα – Στους 17 οι νεκροί – 695 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ταχεία η αύξηση που έχει ο ιός σε όποια κοινότητα και κοινωνία εισβάλει, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των ιατρικών συντακτών.
Όπως είπε 71 είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των νοσούντων από κορονοϊό είναι 695, σε 28 περιφερειακές ενότητες. 56% από τους νοσούντες είναι άνδρες. 114 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται, το 61% εξ αυτών είναι άνδρες. Από αυτούς 35 βρίσκονται στη ΜΕΘ, με μέση ηλικία τα 68 χρόνια, όλοι τους άνδρες εκτός από 1 γυναίκα.

Στην Ελλάδα 17 είναι οι νεκροί από τον κορονοϊό με μέση ηλικία τα 76 έτη, 14 άνδρες και 3 γυναίκες, όλοι ηλικιωμένοι με κάποιο υποκείμενο νόσημα. 29 συμπολίτες έχουν ήδη πάρει εξιτήριο. Ο Σωτήρης Τσιόδρας επεσήμανε πως εκτιμάται ό, τι 8 με 10.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στη χώρα. Την εν λόγω αναφορά τη βάσισε σε μαθηματικά μοντέλα. «Περιμένω αύξηση των κρουσμάτων, αλλά αγοράσαμε χρόνο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας και συνέχισε: «Δεν μπορώ να πω ότι η καμπύλη έχει μειωθεί αλλά σίγουρα δεν έχει αυξηθεί δραματικά».
newsbomb

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου