Friday, 26 April, 2024

Κορονοϊός: 79 νεκροί, 20 νέα κρούσματα, 90 σε κρίσιμη κατάσταση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Νωρίτερα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φορώντας προστατευτική μάσκα βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο «Σωτηρία», νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό. Ο πρωθυπουργός μιλώντας με γιατρούς του νοσοκομείο Σωτηρία είπε μεταξύ άλλων «χρέος μας να εξασφαλίζουμε ότι έχετε όλα τα μέσα που χρειάζεστε για να κάνετε σωστά τη δουλειά σας. θέλω να σας χαιρετίσω και να σας ευχαριστήσω όλους εσάς τους ήρωες που σώζετε ζωές. Είμαι σίγουρος ότι ενωμένοι θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση».

Έξι θάνατοι ασθενών με κοροναϊό σημειώθηκαν σήμερα ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 79.
Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 1.755 μετά την επιβεβαίωση 20 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη ενημέρωση με τη συμπλήρωση δύο εβδομάδων από την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Παράλληλα, σε ΜΕθ νοσηλεύονται 90 συμπολίτες μας, εκ των οποίων οι 19 γυναίκες.
Επιπρόσθετα, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι οι επιστήμονες ψάχνουν την πιθανότητα να υπάρχουν ειδικά γονίδια που καθορίζουν ποιος θα πάει ή δεν θα πάει καλά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου