Saturday, 11 May, 2024

Κύπρος, Κορονοϊός: Επτά νέα κρούσματα 

Νωρίτερα, έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού στην Κύπρο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Επτά νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν την Παρασκευή στην Κύπρο, σύμφωνα με το κυπριακό υπουργείο Υγείας.
Όπως αναφέρει το politis.com.cy, επικαλούμενο το υπουργείο, μεταξύ των νέων κρουσμάτων περιλαμβάνονται πέντε άτομα που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και τα οποία είχαν στενή επαφή με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα. Τα συγκεκριμένα κρούσματα εξετάστηκαν στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των κρουσμάτων.
Παράλληλα, στα νέα κρούσματα περιλαμβάνεται ένα άτομο το οποίο νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.
Τέλος, περιλαμβάνεται ένα άτομο το οποίο είχε ταξιδέψει πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο και ενώ βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, επικοινώνησε με τις αρμόδιες αρχές όταν εμφάνισε συμπτώματα.
Με αυτά τα κρούσματα, υπάρχουν 21 ασθενείς στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου και πέντε στα κατεχόμενα.
Νέα μέτρα
Νωρίτερα, έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού στην Κύπρο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Νίκος Αναστασιάδης.
Σε διάγγελμά του, σύμφωνα με το philenews.com, έκανε γνωστό πως από το πρωί της Δευτέρας, 15 Μαρτίου, και για 15 ημέρες απαγορεύεται η είσοδος οποιουδήποτε πολίτη -ανεξαρτήτως υπηκοότητας -που δεν εμπίπτει στις ακόλουθες κατηγορίες:
Κύπριοι πολίτες
Νόμιμα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία
Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που εργάζονται στη Δημοκρατία
Υπήκοοι χωρών που ευρίσκονται σε εντεταλμένη διπλωματική υπηρεσία ή αποστολή, δυνάμει διμερών ή διεθνών συμβάσεων
Μεμονωμένες περιπτώσεις Ευρωπαίων υπηκόων ή υπηκόων τρίτων χωρών για αναπόφευκτες επαγγελματικές υποχρεώσεις, νοουμένου ότι έχει εξασφαλιστεί σχετική άδεια από το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο και Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που φοιτούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Σημειώνεται ότι πολίτες που συμπεριλαμβάνονται στις παραπάνω κατηγορίες και έχουν ταξιδέψει στην Κύπρο από την κινεζική επαρχία Χουμπέι, από την Ιταλία, το Ιράν και την Δημοκρατία της Κορέας, θα παραμένουν σε περιορισμό και υπό ιατρική παρακολούθηση για περίοδο 14 ημερών.
Ακόμη, οι πολίτες των ανωτέρω κατηγοριών που επιθυμούν να αναχωρήσουν από την Κύπρο πριν την πάροδο των 14 ημερών, θα μπορούν να το πράξουν, σε περίπτωση που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα που ομοιάζουν με εκείνα του COVID-19.
Όσον αφορά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της Κύπρου, ιδιωτικά και δημόσια, αναμένεται να μείνουν κλειστά μέχρι τις 10 Απριλίου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου