Sunday, 19 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Λήξη συναγερμού: Η βόμβα απομακρύνθηκε – Οι κάτοικοι μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους

Με επιτυχία τελείωσε η επιχείρηση απομάκρυνσης της βόμβας από το πρατήριο υγρών καυσίμων στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.Η βόμβα φορτώθηκε στο ειδικό όχημα του στρατού και μεταφέρεται στο Πεδίο Βολής. Η μεγάλη επιχείρηση τέλειωσε με επιτυχία και οι κάτοικοι των δήμων Αμπελοκήπων Μενεμένης και Κορδελιού Ευόσμου μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Η επιχείρηση άρχισε στις 11:05 και κράτησε λιγότερο από ότι αναμενόταν. Στις 12:00 έγινε η αφαίρεση του πυροκροτητή, λίγο πριν τις 15:00 αποσύρθηκε από την τρύπα και μεταφέρεται με ειδικό όχημα στρατού στο Πεδίο Βολής «Ασκού – Προφήτη».

«Η επιχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Περίπου 72.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν. Η απομάκρυνση αυτή ήταν επιβεβλημένη για την ασφάλεια τους» δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας. «Όλα δούλεψαν ρολόι. Δουλέψαμε μεθοδικά και οργανωμένα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών» πρόσθεσε. «Εξαιρετική συνεργασία μεταξύ περιφέρειας και αστυνομίας και στρατού. Ήταν ένα περιστατικό σύνηθες για το στρατό, το περίεργο ήταν ότι βρέθηκε σε αστικό ιστό. Τηρούμε τις αρχές. Το προσωπικό μας είναι έτοιμο. Θα μεταφερθεί σε συγκεκριμένο τόπο η βόμβα. Θα ακολουθηθούν εργασίες στο πεδίο βολής» είπε ο εκπρόσωπος στρατού,  Γεώργιος Φένιος. Η αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου έκανε γνωστό, πως από την σημερινή επιχείρηση, θα αντλήσουν πληροφορίες αν χρειαστεί ξανά στο μέλλον. « Υπάρχουν καταγεγραμμένα όλα τα βήματα» είπε αναφορικά εάν συμβεί κάτι ανάλογο ξανά.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Πέτρος Σούλας δήλωσε «Εχαριστώ τους πολίτες για την άψογη συνεργασία. Στην αρχή φάνταζε δύσκολο να μετακινήσουμε τόσους πολλούς κατοίκους αλλά τα καταφέραμε» είπε ο δήμαροχος του δήμου που είχε το μεγαλύτερο βάρος στην επιχείρηση. «Χωρίς πειθαρχία δεν μπορείς να έχεις τέτοια επιτυχία. Μπράβο σε αστυνομία, ΟΑΣΘ και περιφέρεια» είπε από την μεριά του o δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

seleo

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου