Λαφαζάνης: Να πάρουμε 22 δισ. από την ΤτΕ, να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και να τυπώσουμε δραχμή
Την πρότασή του για Εθνικό νόμισμα παρουσίασε μιλώντας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας σε μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ανεβαίνοντας στο βήμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, παρουσίασε την πρότασή του για την επόμενη ημέρα.
«Ο οδικός μας χάρτη είναι να πάμε σε εθνικό νόμισμα, αυτό θα έπρεπε να το έχουμε κάνει ήδη, ή μπορούμε να το κάνουμε και τώρα, παίρνοντας 22 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος, με τα οποία θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και στο μεσοδιάστημα να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο για να τυπώσουμε δικό μας νόμισα», φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.
Ωστόσο δεν υπήρξε καμιά επίσημη ανακοίνωση, καθώς δεν πάρθηκε κάποια συγκεκριμένη απόφαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υπερψηφίσουν τα μέτρα (είτε αυτό σημαίνει παρόν, είτε όχι), δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν τα μέλη της κυβέρνησης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην Αριστερή Πλατφόρμα, καθώς όπως οι ίδιοι αναφέρουν ότι αυτοί είναι το ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύδουν τα σενάρια για διάσπαση του κόμματος.
Οι περισσότεροι από αυτούς αποφάσισαν τόσο κατά την είσοδο τους όσο και κατά την έξοδο τους να χρησιμοποιήσουν την πλαϊνό είσοδο του ξενοδοχείου προκειμένου να μην έρθουν τετ α τετ με τις κάμερες, ενώ ο Κώστας Ήσυχος αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ήταν ο μόνος που παρέμεινε στο μπαρ του ξενοδοχείου προκειμένου να παρακολουθήσει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ.
Στις 19.30 το απόγευμα έφτασε στο ξενοδοχείο ο Στάθης Λεουτσάκος, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο Κώστας Λαπαβίτσας.
Μάλιστα, ο κ. Λεουτσάκος εξαπέλυσε επίθεση στους δημοσιογράφους και στους φωτογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο όπου πραγματοποιείται η συνεδρίαση, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια ιδιωτική συνάντηση. «Ποιος σας κάλεσε εδώ; Είναι ιδιωτική συνάντηση», είπε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται πως ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμφωνία και κάλεσε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να την πάρουν πίσω.
Την γραμμή Λαφαζάνη ακολούθησε και ο Στάθης Λεουτσάκος, ο οποίος έκανε λόγο για «ένα νέο δυσβάσταχτο μνημόνιο υποταγής, οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής που μετατρέπει τη χώρα σε μόνιμη αποικία χρέους υπό τη γερμανική κηδεμονία».
«Έστω και τώρα, πρέπει να απορριφθεί από την κυβέρνηση και να προχωρήσουμε σε εναλλακτικούς δρόμους με τη λαϊκή στήριξη», είπε.
Πηγή: Πρώτο Θέμα