Friday, 26 April, 2024

Λαχταριστή τάρτα με σοκολάτα γάλακτος και λεμόνι

Μπορεί καμιά φορά να αναρωτιέστε τι διαφορετικό θα μπορούσατε να δοκιμάσετε για να ξεφύγετε λίγο από τις συνταγές γλυκών που έχετε συνηθίσει

Μια έξυπνη παραλλαγή μιας κλασικής τάρτας είναι να προσθέσετε μια γενναιόδωρη ποσότητα σοκολάτας γάλακτος και μια μικρή δόση από χυμό λεμονιού, για να δημιουργήσετε αυτήν την ξεχωριστή γεύση που μπορεί να ψάχνετε.

Αν είστε λάτρεις της σοκολάτας αυτό το γλυκό θα είναι μια αλλαγή, ενώ θα δείτε πως είναι ένα από τα πιο εύκολα γλυκά με σοκολάτα που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Μερίδες:

 

5-6 τάρτες

 

Προετοιμασία: 30΄ + 1 ώρα αναμονή για τη ζύμη + 2 ώρες για τη γέμιση
Χρόνος: 12-15΄

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15 γρ.κακάο
  • 2 κρόκοι αυγών

Για τη γέμιση

  • 160 γρ.χυμός λεμονιού
  • 350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη
  • 50 γρ.μέλι
  • 60 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Ζύμη: Στον κάδο του μίξερ σας προσθέτετε όλα τα υλικά που συμπεριλαμβάνονται στη ζύμη και ανακατεύετε με το φτερό, σε χαμηλή προς μεγάλη ταχύτητα. Αφού, δείτε ότι έχει σχηματιστεί η ζύμη, αφαιρείτε το μείγμα από τον κάδο και το τυλίγετε με μεμβράνη, αφήνοντάς το για 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Μόλις περάσει το χρονικό διάστημα της 1 ώρας, βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και, αφού έχετε αλευρώσει την επιφάνεια του πάγκου σας, αρχίζετε να την ανοίγετε με τον πλάστη μέχρι να φτάσει σε πάχος 3-4 χιλιοστών. Ύστερα, με ένα κουπ πατ κόβετε 5-6 κομμάτια από τη ζύμη σας και τα τοποθετείτε στις ειδικές φόρμες τάρτας, φροντίζοντας να καλυφθούν όλα τα σημεία. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 170℃και ψήνετε για 12-15 λεπτά. Αφού ετοιμαστούν οι τάρτες σας, αφήστε τις να κρυώσουν.

Γέμιση: Σε μια κατσαρόλα, βάζετε το χυμό λεμονιού με το μέλι και τα αφήνετε να πάρουν θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ελαφρώς. Με το που ξεκινήσει να βράζει το μείγμα, αφαιρείτε από την εστία και τοποθετείτε την κουβερτούρα μέσα, ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια, όταν πέσει επαρκώς η θερμοκρασία του μείγματος της σοκολάτας, προσθέτετε το βούτυρο σε κομμάτια και ανακατεύετε ξανά. Αφήνετε να κρυώσει καλά και να πήξει η σοκολάτα και, έπειτα, γεμίζετε τις έτοιμες τάρτες σας με το μείγμα. Τις βάζετε πίσω στο ψυγείο για να σφίξουν και να σταθεροποιηθούν για περίπου 2 ώρες.

Το τελικό αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Θα έχετε, λοιπόν, την ευκαιρία να απολαύσετε ένα από τα πιο εύκολα γλυκά με σοκολάτα και σας βεβαιώνουμε ότι κάθε μπουκιά θα είναι ξεχωριστή!

 

 

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου