Sunday, 19 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Λεμεσός: 8χρονη πέθανε όταν η μητέρα την πήρε από το νοσοκομείο

Σε τραγωδία για οικογένεια στη Λεμεσό εξελίχθηκε ο υψηλός πυρετός που παρουσίασε το 8χρονο κοριτσάκι τους, το οποίο έσβησε απροσδόκητα τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.
Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής το 8χρονο κοριτσάκι μεταφέρθηκε από την αλλοδαπή μητέρα του εσπευσμένα στις Πρώτες Βοήθειες με πυρετό.
Αφού εξετάστηκε από γιατρό, κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του στο Παιδιατρικό Τμήμα. Λίγο αργότερα, η μητέρα της 8χρονης υπέγραψε αναλαμβάνοντας την ευθύνη και μετέφερε το κοριτσάκι στο σπίτι.
Ωστόσο, γύρω στισ 2 τα ξημερώματα οι γονείς το μετέφεραν εκ νέου το παιδί στο Νοσοκομείο, σε ημιλυπόθυμη κατάσταση.
Αμέσως οι γιατροί έσπευσαν να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειας και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες να το κρατήσουν στη ζωή, το οκτάχρονο κορίτσι ξεψύχησε.
Σύμφωνα με την έκθεση γεγονότων, που υποβλήθηκε στον υπουργό, το παιδί, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο το απόγευμα της Κυριακής με αφθώδη στοματίτιδα και αφυδάτωση, ενώ οι γονείς είχαν αναφέρει ότι το κοριτσάκι παρουσίαζε πυρετό από διημέρου και αρνείτο να λάβει τροφή και υγρά. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο γιατρός εξέτασε διεξοδικά το παιδί και ενημέρωσε τηλεφωνικά την εφημερεύουσα παιδίατρο για τα ευρήματα.
Στη συνέχεια, οι δύο γιατροί από κοινού αποφάσισαν την εισαγωγή του παιδιού στην Παιδιατρική Κλινική για περαιτέρω νοσηλεία και χορήγηση εξειδικευμένης θεραπείας. Ωστόσο, παρότι εξήγησαν στους γονείς τη σοβαρότητα της κατάστασης της οκτάχρονης και την ανάγκη για περαιτέρω νοσηλεία, η μητέρα του παιδιού αρνήθηκε την εισαγωγή του, με αποτέλεσμα να της ζητηθεί να υπογράψει έντυπο ανάληψης της ευθύνης μη νοσηλείας.
Ύστερα από μερικές ώρες, τα ξημερώματα της Δευτέρας, το παιδί μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο, αλλά κατέληξε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού.
Το κυπριακό υπουργείο Υγείας ζήτησε πλήρη έρευνα για το περιστατικό. Ακόμη, ανέφερε ότι στο νοσοκομείο τηρήθηκαν όλες οι δέουσες διαδικασίες και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενήργησε με ευαισθησία και ευσυνειδησία, παρά την άρνηση συνεργασίας από τη μητέρα του παιδιού.
Πηγή: philenews

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου