Saturday, 18 May, 2024

Μαγνησία: Αναζωπύρωση εστιών. Δεν σταμάτησαν να πετούν τα καναντέρ

Με τις πυρκαγιές να μαίνονται ακόμα σε αρκετές περιοχές της χώρας, νέες εστίες ξεσπούν διαρκώς.

Πριν από λίγο εκδηλώθηκε φωτιά στην Τανάγρα, ενώ στη Χαλκιδική, μετά την πρωινή φωτιά, ξέσπασαν άλλες δύο στον Άγιο Νικόλαο, κοντά στον οικισμό και στη Βουρβουρού, αναζωπυρώσεις στη Μαγνησία.

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε και στον Μαχαιρά Ξηρομέρου της Αιτωλοακαρναρίας..

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στη Μαγνησία, αναζωπυρώθηκαν πριν τις 3μμ κάποια μέτωπα με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται στην περιοχή του παραλιακού μετώπου μεταξύ Βόλου και Νέας Αγχιάλου, πάνω από την εθνική οδό Βόλου-Μικροθηβών, με τα καναντέρ να μην έχουν σταματήσει να πετούν από νωρίς το πρωί…

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά καίει σε αγροτοδασική έκταση με ελιές και πουρνάρια, χωρίς, μέχρι αυτή την ώρα, να απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 3 πεζοπόρα, ενώ από αέρος συνδράμει 1 ελικόπτερο.

Ισχυροί άνεμοι πνέουν στη Χαλκιδική δυσχεραίνοντας το έργο της πυροσβεστικής που επιχειρεί στα πύρινα μέτωπα.

Σύμφωνα με το xalkidikipolitiki.com η μία φωτιά μαίνεται προς τον Άγιο Νικόλαο (πάνω από την διασταύρωση του οικισμού), ενώ το άλλο μέτωπο είναι προς τη Βουρβουρού, κοντά στο σούπερ μάρκετ που βρίσκεται επάνω στον δρόμο.

Φωτιά τώρα στην Αιτωλοακαρνανία

Νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στον Μαχαιρά Αιτωλοακαρνανίας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις με 34 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και 3 αεροσκάφη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου