Friday, 17 May, 2024

Μαρουσάκης: Ο καιρός τις επόμενες μέρες. «Άνοιξη» τα Χριστούγεννα

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, ήπιες οι θερμοκρασίες τα Χριστούγεννα, ενώ ο χειμώνας θα έρθει με τον νέο χρόνο, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Ο καιρός αυτής της εβδομάδας θα παραπέμπει σε μήνα Απρίλιο, ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ο ίδιος εξήγησε πως «ξεκινάει μια θερμή αέρια μάζα από τις ακτές της βόρειας Αφρικής και κατευθύνεται προς τα ανατολικά, όπου θα επηρεάσει και τη χώρα μας». Ο μετεωρολόγος τόνισε πως το αποτέλεσμα θα είναι «να σημειωθούν θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένεται να καταγραφούν είναι 18-20 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, 20-22 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και 22-24 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια.

Από το επόμενο Σαββατοκύριακο, στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει ξανά. «Αλλά δεν περιμένουμε “τσουχτερό” κρύο», ανέφερε ο μετεωρολόγος. Σχετικά με τον καιρό των Χριστουγέννων, είπε ότι «τα Χριστούγεννα θα είναι ήπιος, καθώς θα σημειωθούν θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου, ενώ ίσως σημειωθούν κάποιες βροχές εκείνο το διάστημα».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι μετά το πέρας της Πρωτοχρονιάς θα αρχίσει ο καιρός να θυμίζει περισσότερο χειμώνα, με πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η ημέρα ξεκινά με άστατο καιρό και βροχές ιδιαίτερα προς στα ανατολικά και νότια θαλάσσια διαμερίσματα, με κάποιες πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. «Σχετικά γρήγορα όμως, αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να υποχωρεί και η ηλιοφάνεια θα αρχίσει να κυριαρχεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο, που θα φτάσουν στα νότια έως τα 6-7 μποφόρ και ο υδράργυρος αργά το μεσημέρι θα αγγίξει τους 14-16 βαθμούς Κελσίου».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε ότι «στην Αττική μετά τις πρόσκαιρες τοπικές βροχές, έχει ήδη αρχίσει να βελτιώνεται ο καιρός. Κατά το μεσημέρι θα υπάρξουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Βόρειος και εδώ ο άνεμος, όμως δεν θα προβληματίσει. Η θερμοκρασία θα φτάσει κοντά στους 14-15 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι».

Στη Θεσσαλονίκη, «επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές, κατά τόπους αυξημένες στην περιοχή της Χαλκιδικής. Ο άνεμος πνέει βόρειος με 4-5 μποφόρ, όπου θα αρχίσει να υποχωρεί στη συνέχεια, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 13 βαθμούς αργά το μεσημέρι, αν και τις πρωινές ώρες οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου