Thursday, 9 May, 2024

Μητσοτάκης: Το παλάτι του Φιλίππου στις Αιγές αποδεικνύει τη διαχρονική ελληνικότητα της Μακεδονίας

Από τη Μελίκη Ημαθίας ξεκίνησε την επίσκεψή του o Κυριάκος Μητσοτάκης στην περιοχή ενόψει της τελετής για τα εγκαίνια του αποκατεστημένου ανακτόρου του Φιλίππου Β’ του αποκαλούμενου και «Παρθενώνα της Μακεδονίας» με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα έργο που «δεν έχει μόνο πολιτιστικό αλλά και εθνικό χαρακτήρα καθώς επιβεβαιώνει την ελληνική διαχρονικότητα της Μακεδονίας στο βάθος των αιώνων και μετατρέπει την περιοχή σας σε έναν πολιτιστικό πόλο, τολμώ να πω παγκόσμιας εμβέλειας».«Για μένα είναι μεγάλη τιμή που ως πρωθυπουργός της πατρίδας μας θα έχω την ευκαιρία να συνδέσω το δικό μου όνομα και το όνομα της κυβέρνησής μας με αυτά τα εμβληματικά έργα αναστήλωσης που γίνονται στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε, επίσης, ότι «για πρώτη φορά μπορούμε να δούμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία». «Καθώς ξημερώνει το 2024 πιστεύω ότι, μετά από αρκετά δύσκολα χρόνια, για πρώτη φορά μπορούμε να δούμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερο φως, με περισσότερο ήλιο, όπως ηλιόλουστη είναι και η σημερινή μέρα. Σε μία Ελλάδα, η οποία θα αναπτύσσεται, η οποία θα αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Με έναν αγροτικό κόσμο, που παρά τις δυσκολίες που όλοι αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν, γνωρίζει πολύ καλά ότι απολαμβάνει τη στήριξης αυτής της κυβέρνησης και στα εύκολα και στα δύσκολα», είπε στον χαιρετισμό του προς τους κατοίκους της Μελίκης ο κ. Μητσοτάκης.

Δεσμεύτηκε, επίσης, «ότι αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίσει νυχθημερόν να αναμετριέται με τα πολλά προβλήματα. Γιατί τα προβλήματα δεν σταματούν ποτέ, δεν τα κρύψαμε ποτέ κάτω από το χαλί αλλά αποδείξαμε ότι με σκληρή δουλειά με μεθοδικότητα, με αποτελεσματικότητα όλα τα προβλήματα μπορούν τελικά να λυθούν».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε, επίσης, «γουρλίδικη» την Ημαθία γιατί, όπως είπε, στις εκλογές του 2023 έδωσε ποσοστό στη Νέα Δημοκρατία που ξεπέρασε το 50% και υπογράμμισε: «θέλω να γνωρίζετε ότι η αγάπη μου για τη Μακεδονία, η αγάπη μου για την Ημαθία, είναι σταθερή και διαχρονική».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε, ακόμα, ότι η συνολική αποζημίωση στους αγρότες ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ τονίζοντας ότι «η εισφορά των αγροτών ήταν 500 εκατομμύρια ευρώ, άρα το κράτος έβαλε άλλα 500 εκατομμύρια ευρώ, κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να κάνει αν δεν πήγαινε καλά η οικονομία» και έτσι, όπως είπε, «η συνολική ευημερία μετατρέπεται σε ατομική προκοπή».

πρώτο θέμα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου