Saturday, 27 April, 2024

Νικολούλη: «Δεν έχω δει τέτοια μάνα»

Καταπέλτης η δημοσιογράφος στη δίκη για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου στη Σιάτιστα Κοζάνης

Καθήλωσε το δικαστήριο με τη δίωρη κατάθεση, που «έκαψε» τη σατανική μητέρα του Κωστή Πολύζου, η Αγγελική Νικολούλη. Χαρακτηρίζοντας την κατηγορούμενη για τον φόνο του 23χρονου παιδιού της Δέσποινα Κουτσέγκου ψυχρή και αδιάφορη, η δημοσιογράφος ως βασική μάρτυρας κατέθεσε ότι αυτό που την ενδιέφερε, όταν εμφανίστηκε στην εκπομπή της, ήταν να… τη μακιγιάρουν! Η 49χρονη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από κοινού με τον 42χρονο πατριό του άτυχου νέου Χρήστο Ντιό στη Σιάτιστα Κοζάνης, αρνήθηκε ότι είναι «σύγχρονη Μήδεια». Όπως είπε: «Δεν μπορούν να δουν όσα νιώθω. Πρέπει να επιβληθεί θανατική ποινή στον δολοφόνο του γιου μου! Δεν μπορώ να καταλάβω ποια κτήνη ήταν αυτά που αποφάσισαν να στερήσουν τη ζωή από το παιδί μου, είχε όνειρα». Πάντως, στην απολογία της η κατηγορούμενη έδειχνε ατάραχη. Η μοναδική φορά που συγκινήθηκε ήταν όταν περιέγραψε πώς πήγε στο χωράφι όπου βρέθηκε το πτώμα του γιου της. Η δίκη διακόπηκε αργά χθες βράδυ, καθώς η Κουτσέγκου αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση άρχισε με την κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη: «Στην αρχή φαινόταν πως η μητέρα πίστευε πως το παιδί είναι στο Αγιο Ορος. Ομως υπήρχε αδιαφορία. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό». Οπως τόνισε η δημοσιογράφος: «Όταν βρίσκεις το παιδί σου νεκρό, σκάβεις τη γη με τα νύχια! Τις πρώτες στιγμές η μητέρα με ρωτούσε μόνο τι δήλωσαν οι μάρτυρες».

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, η κατηγορούμενη της μιλούσε τότε για δύο υπόπτους. Ο ένας ήταν ο παιδικός φίλος του θύματος, που έμενε απέναντί τους, και ο άλλος από το περιβάλλον του βιολογικού του πατέρα. Επίσης, στα διαλείμματα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» ανησυχούσε για τα τηλεφωνήματα από τη Σιάτιστα, γιατί, όπως έλεγε, «υπάρχει κλίμα έντασης στην περιοχή».

Η Αγγελική Νικολούλη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον 17χρονο ετεροθαλή αδελφό του Κωστή. Οπως είπε, εξέτασαν με ειδικούς το βίντεο της συνέντευξής του στην εκπομπή και διαπίστωσαν ότι ήταν σαν να αφηγείται την κατάθεσή του: «Οταν ήταν μια ερώτηση που τον έβγαζε από την έρευνα, κοιτούσε προς το βάθος του κήπου. Εκεί ήταν η μητέρα του». Με την κατάθεσή της η δημοσιογράφος «έκαψε» και τον πατριό, κάνοντας λόγο για ίδια ανεξήγητη ψυχραιμία: «Δεν θα τα ξεχάσω ποτέ στα 21 χρόνια όλα αυτά. Αυτό το πράγμα δεν μου έχει ξανατύχει!»

Με ενδιαφέρον άκουσε το δικαστήριο την κατάθεση του ανηλίκου, ο οποίος στήριξε τους γονείς του λέγοντας ότι δεν πιστεύει πως είναι δολοφόνοι. Αναφορά έκανε και στα δάνεια που ήταν στο όνομα του Κωστή Πολύζου: «Ο πατέρας μου είναι εγγυητής. Δεν τους ρώτησα γιατί τα δάνεια πάρθηκαν στο όνομα του Κωστή. Κοιτούσαμε πάντα σαν οικογένεια να βρούμε κοινές λύσεις».

Νικολούλη: «Δεν έχω δει τέτοια μάνα»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου