Saturday, 27 April, 2024

Ξαναχτύπησε ο Εγκέλαδος στη Λευκάδα: Νέος σεισμός 4,9 Ρίχτερ

Στο ρυθμό των Ρίχτερ συνεχίζει να ζει η Λευκάδα, καθώς τρεις μεγάλοι μετασεισμοί της τάξης των 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκαν μέσα στη νύχτα, ενώ λίγο μετά τις 07:00 σημείωθηκε ένας ακόμη ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 4,9 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στο νησί, το οποίο μετρά ακόμη τις πληγές του από τον μεγάλο σεισμό που προκάλεσε τεράστια προβλήματα.

Από τις πρώτες αυτοψίες των ειδικών κλιμακίων στις πληγείσες περιοχές 20 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί με κόκκινο χρώμα.

Ειδικότερα, από τους ελέγχους που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε 120 κατοικίες, 34 κρίθηκαν κατοικήσιμες, οι 66 με ζημιές και μικροπροβλήματα και οι 20 σημάνθηκαν με κόκκινο.

Σημειώνεται ότι τα περισσότερα σπίτια, έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές στην οικοσκευή. Οι επαρχιακοί δρόμοι που οδηγούν στον Άγιο Νικήτα για προληπτικούς λόγους παραμένουν κλειστοί, διότι σημειώνονται κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο οδόστρωμα.

Στο Νοσοκομείο Λευκάδας, κλιμάκιο καθηγητών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου προχώρησε σε έλεγχο του κτιρίου και έκρινε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Οι κάτοικοι στα χωριά που επλήγησαν ιδιαίτερα από τον σεισμό, ανησυχούν για τις περιουσίες τους, καθώς αναμένεται τις επόμενες ημέρες οι καιρικές συνθήκες να αλλάξουν και εκφράζουν φόβους για νέες ζημιές από τη βροχή.

Ξαναχτύπησε ο Εγκέλαδος στη Λευκάδα: Νέος σεισμός 4,9 Ρίχτερ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου