Saturday, 18 May, 2024

Ξεσηκώθηκαν οι Ελληνοκαναδοί για τη Μακεδονία

Καλούν τον πρωθυπουργό να μην παρεκκλίνει από την απόφαση του 1992 για τη Μακεδονία
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Κατανοούμε ότι εσείς και η κυβέρνησή σας εξετάζετε την πρόταση, ότι το μόνιμο όνομα για την ΠΓΔΜ θα περιλαμβάνει κατά κάποιο τρόπο το όνομα της “Μακεδονίας”.
Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο αντιτίθεται σθεναρά σε μια τέτοια πρόταση. Προτρέπουμε εσάς και την κυβέρνησή σας να μην παραδώσετε την κληρονομιά και την ιστορία μας, για πολιτική σκοπιμότητα. Εναπόκειται σε εσάς και στην κυβέρνησή σας να μην πωλήσετε την κληρονομιά και την ιστορία μας, όπως είχαν κάνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε εθνικά ζητήματα τον περασμένο αιώνα.
Παρακαλούμε εσάς και την κυβέρνησή σας, να μην βιαστείτε σε καμία απόφαση σχετικά με το θέμα της ονομασίας. Η κυβέρνησή σας και το σημερινό Κοινοβούλιο, δεν έχουν εντολή από τον Ελληνικό λαό, να παρεκκλίνουν από την απόφαση του 1992, που έλαβε η τότε πολιτική ηγεσία, υπό την προεδρία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Ως εκ τούτου, σας παροτρύνουμε να θέσετε το θέμα της ονομασίας σε πανεθνικό δημοψήφισμα, στην κρίση των Ελλήνων πολιτών και να τους επιτρέψετε να αποφασίσουν ελεύθερα και στη συνέχεια να συμμορφωθείτε με την απόφασή τους.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος Δρ. Θεόδωρος Χαλάτσης
Ο Γραμματέας και Αντιπρόεδρος Διοίκησης και Υπεύθυνος Κυβερνητικών και Δημόσιων Υποθέσεων Δρ. Κώστας Πάππας
CANADIAN HELLENIC CONGRESS ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ CONGRÈS HELLÉNIQUE CANADIEN
The Canadian Hellenic Congress is a national democratic communal institution that represents, advances, advocates and promotes the interests and concerns of Canadians of Hellenic descent and Hellenism in general. The Congress is the national voice of Hellenes and their communities and/or organizations across Canada.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου