Tuesday, 19 March, 2024

Ξυλοδαρμός στο μετρό: Στα ¨μαλακά” οι ανήλικοι – Βρέθηκε ο αστυνομικός που τους βοήθησε

Ταυτοποιήθηκαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια οι δύο δράστες της άγριας επίθεσης στο μετρό που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Πρόκειται για δύο Έλληνες, όπως αναφέρουμε και σε προηγούμενη δημοσίευση… 
Οι δύο νεαροί δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν. Η προσαγωγή τους έγινε έξω από το σπίτι τους, όπου κρύβονταν μετά την επίθεση για να αποφύγουν τη σύλληψη. Ακόμα δεν έχουν παραδεχτεί την πράξη τους.
Μάλιστα, συνελήφθη και ένας ειδικός φρουρός, ο οποίος φαίνεται να «κάλυπτε» τους δύο νεαρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν γείτονας των δραστών και προσφέρθηκε να τους βοηθήσει ενημερώνοντάς τους για τις κινήσεις της Αστυνομίας προκειμένου να μην εντοπιστούν.
Σύμφωνα με τον Στράτο Μαυροειδάκο, Γ.Γ. Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών, ο συγκεκριμένος αστυνομικός έχει συλληφθεί και αναμένεται να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.
Ο κ. Μαυροειδάκος, αφού έδωσε συγχαρητήρια στην αστυνομία για τη σύλληψη των δραστών, σημείωσε ότι ενέργεια του συναδέλφου του να τους βοηθήσει να αποφύγουν τη σύλληψη είναι κατακριτέα.
Από τη μεριά του ο Σπύρος Δημητρίου, δικηγόρος, σημείωσε ότι «δυστυχώς δε θα πάθουν τίποτα», οι δύο συλληφθέντες καθώς είναι ανήλικοι και «αυτό που προβλέπει ο νόμος είναι να επιβληθούν αναμορφωτικά μέτρα».
Καθημερινότητα οι πράξεις βίας
«Καθημερινά» χαρακτήρισε τα περιστατικά βίας και ανομίας στα σταθερά μέσα τροχιάς ο Άκης Πάστρας, Γ.Γ. Συνδικάτου Σταθμαρχών ΣΤΑΣΥ.
Σύμφωνα με τον κ. Πάστρα, οι υπάλληλοι του μετρό έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με περιστατικά βίας από επιβάτες και σε αυτό συντελεί και η ελλιπής αστυνόμευση που υπάρχει στους σταθμούς.
«Είναι καθημερινά τα περιστατικά, απλά αυτή τη φορά υπήρξε το βίντεο από συμπολίτη μας».
Ο κ. Πάστρας όπως και ο κ. Μαυροειδάκος επισήμαναν ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η αστυνόμευση στα ΜΜΜ προκειμένου να προληφθούν παρόμοια περιστατικά.

megatv

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου