Friday, 26 April, 2024

ΟΑΣΘ: Στάση εργασίας αύριο με 50 λεωφορεία στους δρόμους

Σε νέα στάση εργασίας αύριο από τις 11.00 έως τις 15.00 προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ τονίζοντας πως όσον αφορά τα αιτήματά τους, το μόνο που έχουν λάβει μέχρι τώρα είναι υποσχέσεις.

Οι εργαζόμενοι που ζητούν άμεση νομοθετική ρύθμιση για επαναχορήγηση των δύο επιδομάτων, το επίδομα ανθυγιεινού και το επίδομα θέσης ευθύνης και έγκριση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας, ωστόσο θα βρίσκεται στους δρόμους της πόλης προσωπικό ασφαλείας. Όπως αναφέρει στο ThessToday.gr, ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας «από τη στιγμή που δεν βρίσκονται λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν θα συνεχίσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις όπως τις είχαμε προγραμματίσει».

Και κάνει λόγο για προβλήματα που διαιωνίζονται επί σειράς μηνών. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας 50 λεωφορεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου, «καταλαβαίνοντας το τι αντιμετωπίζει η πόλη», σύμφωνα με τον κ. Δήμκα.

Σκόδρας: «Επαναλαμβάνουμε ότι απαιτείται χρόνος για να γίνουν οι νόμιμες διαδικασίες»

Τονίζοντας πως «αδίκως ταλαιπωρείται η πόλη», μίλησε για την αυριανή κινητοποίηση ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, ο οποίος επεσήμανε πως είναι θέμα χρόνου να βρεθεί λύση για τα αιτήματα των εργαζομένων.

Μιλώντας στο ThessToday.gr, σημείωσε πως «η διοίκηση του ΟΑΣΘ είναι απόλυτα συνεπής στις δεσμεύσεις της. Η έγκριση των μη μισθολογικών παροχών βρίσκεται στα αρμόδια υπουργεία και είναι ζήτημα λίγου χρόνου να ολοκληρωθεί και αυτό. Όπως ακριβώς αποδείχθηκε ότι ρυθμίστηκαν τα θέματα που αφορούσαν το ανθυγιεινό επίδομα και το επίδομα θέσης ευθύνης. Επαναλαμβάνουμε ότι απαιτείται χρόνος για να γίνουν οι νόμιμες διαδικασίες».

Ενώ όσον αφορά την αυριανή κινητοποίηση των εργαζομένων, ο κ. Σκόδρας δήλωσε: «Δυστυχώς το συνδικάτο επιλέγει να ταλαιπωρεί τους πολίτες και το επιβατικό κοινό προγραμματίζοντας παράνομες κινητοποιήσεις. Η ευθύνη για το τι θα συμβεί βαραίνει το συνδικάτο για να απαντήσει. Εμείς κάναμε ό,τι έπρεπε να έχει γίνει και με το παραπάνω για να ρυθμιστούν όλα τα θέματα». Σημειώνεται πως το συνδικάτο έχει προαναγγείλει τρεις ακόμη κινητοποιήσεις για τις 11, 25 και 30 Αυγούστου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου