Saturday, 18 May, 2024

ΟΑΣΘ: Χωρίς λεωφορεία και αύριο Τετάρτη (17/5)

Αύριο Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ (oasth.gr) συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας κρατώντας τραβηγμένο χειρόφρενο στα αστικά λεωφορεία

Λόγω της επίσχεσης δεν θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας όπως συνηθίζεται στις περιπτώσεις των απεργιών των εργαζομένων των αστικών συγκοινωνιών.

Στις 10:30 το πρωί οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ δίνουν ραντεβού στο ΕΚΘ για να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου.

Αργότερα, μέσα στην ημέρα, το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ θα συνεδριάσει με θέμα τη συνέχιση η μη της επίσχεσης εργασίας.

Ο κ. Τσερμενίδης, ωστόσο, δήλωσε στο thestival.gr ότι οι εργαζόμενοι δεν θα επιστρέψουν στη δουλειά αν δεν μπουν τα λεφτά στους λογαριασμούς τους.

Τι έγινε στη συνάντηση στην Αθήνα

Περισσότερο διερευνητική παρά ουσιαστική μπορεί να χαρακτηριστεί η συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, με τον Υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη. Στη συνάντηση που κανονίστηκε με πρωτοβουλία του κ. Σπίρτζη και διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, δεν συζητήθηκε καθόλου το μέλλον του Οργανισμού. Αντ’ αυτού η συζήτηση των δύο πλευρών περιορίστηκε στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΑΣΘ. Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, δήλωσε στο thestival.gr ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ότι δεν μπορεί να συζητηθεί το μέλλον του ΟΑΣΘ μέσα σε μία ώρα. Ο ίδιος έδωσε στον Υπουργό δέσμη προτάσεων των εργαζομένων για τον εξορθολογισμό του ΟΑΣΘ.

Στεφανίδης: Θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι

Ο πρόεδρος το ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, δήλωσε στο thestival.gr ότι αύριο θα δημοσιευτεί η απόφαση της διαιτησίας και έτσι ο ΟΑΣΘ θα έχει τη δυνατότητα να καταβάλει στους εργαζόμενους τα οφειλόμενα Μαρτίου και το δώρο του Πάσχα. Θα παραμείνει σε εκκρεμότητα ο μισθός Απριλίου. Σημειωτέον ότι για να πληρωθούν οι εργαζομένοι θα πρέπει να εισρεύσουν χρήματα στους λογαριασμούς του ΟΑΣΘ. Τα 4,6 εκατ. ευρώ που επιδικάστηκαν από τη διαιτησία δεν θα είναι διαθέσιμα άμεσα. Για το λόγο αυτό η διοίκηση του Οργανισμού θα προχωρήσει σε σύναψη δανείου από την Εθνική Τράπεζα προκειμένου να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους. Για τη σύναψη του συγκεκριμένου δανείου είναι απαραίτητη η προσκόμιση της απόφασης της διαιτησίας.

tilegrafima.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου