Friday, 26 April, 2024

Οι ελληνικές παρουσίες στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Τσάκος, Λυκουρέζος, Κριθαριώτη, Χανδρής στους Έλληνες που έδωσαν το «παρών» στην κηδεία

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βρίσκεται αυτή την ώρα πλήθος κόσμου.

Αρκετές είναι και οι ελληνικές παρουσίες στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου λίγο μετά τις 11:00 μεταφέρθηκε το φέρετρο με τη σορό.

Την κυβέρνηση στην κηδεία, εκπροσωπούν ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Και οι δύο έφτασαν στη Μητρόπολη λίγο πριν τις 11:30 το πρωί. Στην κηδεία, επίσης έχουν παρευρεθεί μεταξύ άλλων ο επιχειρηματίας Νικόλας Τσάκος, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη, ο εφοπλιστής Μιχάλης Χανδρής, η Ευγενία Μανωλίδου, ο Ισίδωρος Κούβελος, ο Μάκης Βορίδης, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Γιώργος Προκοπίου, ο εφοπλιστής Νίκος Παππάς, ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, ο Σπύρος Καπράλος, ο father Alex Καρλούτσος, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Θανάσης Δαβάκης (βουλευτής ΝΔ). Στη Μητρόπολη βρέθηκαν επίσης η Ελπίδα Βαρδινογιάννη και ο Νικόλαος Λαιμός.

Μεγάλη ουρά έχει σχηματιστεί έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών και ειδικότερα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου όπου βρίσκεται η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Το λαϊκό προσκύνημα άρχισε λίγο μετά τις 06:00 και η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί έως και τις 10:30. Στις 12:00 είναι προγραμματισμένη η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη. Η ουρά διατρέχει την οδό Μητροπόλεως και φτάνει, σχεδόν, μέχρι την πλατεία Μοναστηρακίου. Άλλοι κρατούν την ελληνική σημαία και άλλοι λευκά λουλούδια.«Ήρθαμε να αποδώσουμε φόρο τιμής στον βασιλέα, να τιμήσουμε την οικογένειά του. Έπρεπε να τον αφήσουν πολύ περισσότερο για να έρθει ο κόσμος να προσκυνήσει» σημείωσε μία γυναίκα, η οποία περίμενε να αποτίσει το «ύστατο χαίρε».

Η λίστα με τους γαλαζοαίματους που βρίσκονται στην Αθήνα:

Ισπανία: Ο βασιλιάς Φελίπε με τη σύζυγό του βασίλισσα Λετίθια, η βασίλισσα Σοφία (αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου) με τον σύζυγό της Χουάν Κάρλος και οι πριγκίπισσες Έλενα και Κριστίνα, κόρες του Χουάν Κάρλος και της Σοφίας.

Δανία: Η βασίλισσα Μαργκέτε της Δανίας, ο γιος της και διάδοχος πρίγκιπας Φρέντερικ και η πριγκίπισσα Βενεδίκτη (αδελφή της βασίλισσας της Δανίας και της Άννας-Μαρίας).

Σουηδία: Ο βασιλιάς Κάρολος Γουστάβος και η βασίλισσα Σίλβια.

Νορβηγία: Ο πρίγκιπας Χάακον και η σύζυγός του πριγκίπισσα Μέτε Μαρίν.

Λουξεμβούργο: Ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου, Χένρι.

Ολλανδία: Ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του Μαξίμα και η βασιλομήτωρ, πριγκίπισσα Βεατρίκη.

Βρετανία: Η πριγκίπισσα Άννα, αδερφή του βασιλιά Καρόλου και κόρη της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ

Βέλγιο: Ο βασιλιάς Φίλιππος και η σύζυγός του βασίλισσα Ματθίλδη.

Μονακό: Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

Σερβία: Οι Αικατερίνη και Αλέξανδρος της Σερβίας.

Ρωσία: Η Μαρία Βλαδιμίροβνα (κόρη του μέγα δούκα Βλαδίμηρου Κυρίλλοβιτς της Ρωσίας και τιτουλάρια αυτοκράτειρα της Ρωσίας που ζει στην Ισπανία).

Ρουμανία: Ο πρώην πρίγκιπας Ράντου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου