Friday, 26 April, 2024

Ο παππούς του 16χρονου Ρομά απειλεί ότι θα σκοτώσει τον βενζινοπώλη!

Ξεχειλίζει η οργή της οικογένειας του 16χρονου τσιγγάνου που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.

Αίσθηση προκάλεσε το τελεσίγραφο του παππού του16χρονου, ο οποίος δήλωσε ότι θα σκοτώσει τον βενζινοπώλη που ειδοποίησε την Αστυνομία. «Σήμερα θα πάρω το όπλο και θα πάω στο πρατήριο και θα τον κάνω ανταλλακτικά. Θα του βγάλω τα άντερα» δήλωσε ο Σάββας Φραγκούλης μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος αποχώρησε από πρατήριο υγρών καυσίμων της οδού Μοναστηρίου χωρίς να πληρώσει το αντίτιμο για την ποσότητα καυσίμου που προμηθεύτηκε.

Τσιγγάνοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας καταφτάνουν στη Θεσσαλονίκη για τον 16χρονο

Το περιστατικό με τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονου από σφαίρα αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έχει συσπειρώσει την κοινότητα των Ρομά σε ολόκληρη τη χώρα.

Συγγενείς του 16χρονου απηύθυναν κάλεσμα μέσω social media σε τσιγγάνους από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας για ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη και να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, σήμερα (6/12) ξεκίνησαν οικογένειες τσιγγάνων από τους Σοφάδες, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, τα Φάρσαλα και το Βόλο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

«Το κάλεσμα είναι για ειρηνικές διαμαρτυρίες. Δεν θα επιτρέψουμε να προκληθούν φθορές σε περιουσίες του κόσμου» δήλωσε στο thestival.gr ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Ρομά «Μέγας Αλέξανδρος», Νικηφόρος Σαμπάνης.

Αθήνα: Ένταση με Ρομά στο Νομισματοκοπείο. Φωτιές σε κάδους στο ύψος του σταθμού

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Νομισματοκοπείο στην Αγία Παρασκευή, καθώς Ρομά που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.Συγκεκριμένα, οι συγκεντρωμένοι έχουν βάλει φωτιές σε κάδους στην λεωφόρο Μεσογείων, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο. Σύμφωνα με το ethnos.gr στο σημείο έφτασαν και άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ, ενώ σημειώθηκαν μικροεπεισόδια με τους συγκεντρωμένους να ρίχνουν πέτρες προς την πλευρά των δυνάμεων της Αστυνομίας. Στο σημείο έχει φτάσει και η Πυροσβεστική.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου