Friday, 26 April, 2024

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ (Α-) ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΤΙΠΟΤΑ, «ΕΚΤΕΛΕΙ» ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ!

Ο Αρχιεπίσκοπος «απήντησε» με δείπνο στο Μαξίμου…

ΦΙΛΗΜΑΤΑ Ι Ο Υ Δ Α…

Η ΒΑΡΙΑ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΩΝ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣ ΤΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΞΑΝΑΚΤΥΠΗΣΕ! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΧΟΝΤΑΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΕΚΔΗΛΩΜΕΝΟ ΒΑΘΥ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΥΠΟΥΡΓΟ (Α-) ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΦΙΛΗ, ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Α ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

Το μάθημα των θρησκευτικών, ΑΛΛΑΖΕΙ ΞΑΝΑ, από εφέτος σε όλες τις βαθμίδες εκπαιδεύσεως. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός, από το βήμα της Βουλής.

«Μάθημα γνώσεως των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας και όχι ομολογιακό, κατηχητικό» είπε ο «βαρύτατος» υπουργός, δίνοντας το στίγμα της αριστερής λαίλαπας-αλλαγής…

Η αναφορά του πρώην αρθρογράφου της ‘Αυγής’, που είναι και το μοναδικό του ‘προσόν’, έχει ως εξής:

«Θα ήθελα να ενημερώσω τη Βουλή των Ελλήνων, ότι από φέτος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Άκουσα μία τοποθέτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, προ μηνός σε μία τηλεοπτική εκπομπή, που είπε ότι συμφωνεί να αλλάξει το πρόγραμμα των Θρησκευτικών στα σχολεία.

Το πρόγραμμα που έχουμε έτοιμο ως ΙΕΠ, προέκυψε από ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε και άκουσε όλες τις πλευρές, και την Εκκλησία και τους θεολόγους.

Η απόφαση βεβαίως είναι της Πολιτείας, έτσι λειτουργεί το σχολείο. Δε λειτουργεί με αποφάσεις άλλων, είμαστε έτοιμοι, θα πάμε σε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και θα προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα αλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών, ώστε να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας, αλλά και των άλλων θρησκευμάτων τα οποία περιβάλλουν τη χώρα μας, ή θρησκευμάτων, οι πιστοί των οποίων ζούνε στη χώρα μας. Ελπίζουμε συντόμως να παρουσιάσουμε αυτό το πρόγραμμα της επιμόρφωσης των θεολόγων».

Ίσως ορισμένοι να διερωτώνται, «μα καλά, η Εκκλησία τί λέει, πώς αντιδρά;»Λοιπόν, με βάση πάντα τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, χθές Πέμπτη το βράδυ, ο πρωθυπουργός έκανε τραπέζι στον Αρχιεπίσκοπο και την συνοδεία του στο Μέγαρο Μαξίμου…

Εμείς πάντως, όπως και αρκετοί πιστοί, πολλά ΔΕΝ μπορούμε να κατανοήσουμε…

Ακούσθηκε λ.χ. ότι ήταν παρών και ο εξ Αιγίνης πρωθυπουργικός ‘μέντωρ’ Φλαμπουράρης. Μά, τί έγινε, μπάς και είναι …θεολόγος και δεν το ξέραμε; Με ποιά, αλήθεια, ιδιότητα παρέστη; Του «ειδικού» στους… ληγμένους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ; Του λουομένου στην Αίγινα, με μάλλον … “κακές παρέες” εν πλώ, όπως ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ πλήθος ιστοσελίδων;;; Του επιχειρηματίου ίσως;

Από την «άλλη» πλευρά, λέγεται ότι συμμετείχε, στη συνοδεία του μακαριότατου, ο νεώτατος και απίστευτα ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΟΣ «πανταχόθεν»,νεοεκλεγείς μητροπολίτης αθηναϊκής περιοχής, που τον είχε στείλλει ο κ.Ιερώνυμος να «ρυθμίσει» εν κρυπτώ (…) στο Βατικανό παρακαλώ, τα της επισκέψεως της ρωμαϊκής αλώπεκος στην Μυτιλήνη…

Δεν γνωρίζαμε πάντως, ότι ήταν «βαθύς γνώστης» της θρησκευτικής εκπαιδεύσεως των Ελληνοπαίδων… Όπως και να έχει, η θλίψη των πιστών είναι μεγάλη, ενώ οι απορίες μας και όλων των Χριστιανών του τόπου, ακόμα μεγαλύτερες. Η Εκκλησία ΚΑΙ μοιάζει ΚΑΙ δείχνει, ως ακέφαλη, άφωνη, άνευρη, παθητική και συνθηκολογημένη.

Άν υπερβάλλουμε, να ζητήσουμε ταπεινά συγνώμη, αλλά δεν το πιστεύουμε… Πάντως και όλοι εμείς ως πιστοί, έχουμε αναντίρρητα τ ε ρ ά σ τ ι ε ς ευθύνες για τις ανοχές μας και τη μή ΔΡΑΣΤΙΚΗ & ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ παρέμβασή μας στις εξελίξεις. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ‘ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ’!

«ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ»

odysseiatv

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου