Monday, 20 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πάτρα: Αποκαλύφθηκε η αλήθεια! Αθίγγανοι έκλεβαν σίδερα από γέφυρα υπό κατασκευή

«Βγάζαμε κάτι παλιοσίδερα» λέει Ρομά που γλίτωσε από θαύμα από την πτώση γέφυρας την ώρα που έκλεβε σίδερα

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε στην Πάτρα καθώς έπεσε γέφυρα, καταπλακώνοντας κόσμο. Ο Ρομά που ήταν χωρίς λόγο στο σημείο (αφαιρούσαν σίδερα δηλαδή, για αυτό κατέρρευσε και τμήμα, ευτυχώς οι εργάτες δεν δούλευαν σήμερα) είπε: «Ήμουν εγώ και ο αδερφός μου από κάτω. Μαζεύαμε παλιοσίδερα και έπεσε η γέφυρα πάνω μας. Γλίτωσα από θαύμα, ήμουν στη γωνία. Έχει δύο-τρία άτομα θαμμένα. Τους είδα μπροστά μου» ανέφερε μιλώντας στο dete.gr. Εννοείται ότι ήταν πολλοί και ξέρει ότι ήταν δικοί του, δεν επρόκειτο για εργάτες, καθώς η εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση πως στον χώρο απαγορεύεται η προσέγγιση και σήμερα, Κυριακή δεν εργάζονταν.

Στο σημείο βρίσκονται Ρομά, συγγενείς και γνωστοί των θυμάτων

Η ανακοίνωση της κατασκευαστικής για την κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: «Στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες απεγκλωβισμού τουλάχιστον 2 ατόμων κάτω από τα συντρίμμια της γέφυρας που κατέρρευσε στην περιοχή της Πάτρας και πιο συγκεκριμένα στην είσοδο της περιμετρικής οδού.

Οι διασώστες, πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ- που με τις φωτιές θα έπρεπε να είναι αλλού-με τη συνδρομή διασωστικών σκύλων, έφτασαν άμεσα ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι το τμήμα της γέφυρας που κατέρρευσε ήταν κλειστό από τις 20 Ιουλίου και απαγορευόταν η κυκλοφορία λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης.

Η ανακοίνωση της εμπλεκόμενης εταιρείας

Η ΑΒΑΞ ΑΕ γνωστοποιεί ότι σήμερα Κυριακή 23/7/23 στο 206 χλμ της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου εκτελούσε προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης γέφυρας (φορέας κατεύθυνσης προς Πάτρα).

Μετά τη διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία τα οποία τραυματίστηκαν (ένα από τα οποία θανάσιμα) από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσαν.

H Εταιρεία από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται στενά με τις αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος. Η ΑΒΑΞ ΑΕ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντα και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.

H τοπική ιστοσελίδα The Best μετέδωσε βίντεο από το σημείο της κατάρρευσης στην περιοχή Μποζαϊτικα. Σε αυτό φαίνεται να έχει πέσει τμήμα της γέφυρας και ένα σκαπτικό μηχάνημα που βρισκόταν επάνω σε αυτή.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου