Wednesday, 8 May, 2024

«Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά» είπε ο δράστης, πριν τους σκοτώσει στη ναυτιλιακή

Ο 70χρονος Αιγύπτιος, πρώην υπάλληλος της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα μέσα σε λίγα λεπτά σκόρπισε το θάνατο, καθώς εκτέλεσε τρεις ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Όλα ξεκίνησαν στις 10:20 το πρωί της Δευτέρας στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, όταν ένας Α.Ε., πρώην υπάλληλος της εταιρείας μπήκε οπλισμένος μέσα στο κτίριο από το πάρκινγκ.

Απειλώντας τον άνδρα της ασφάλειας ανέβηκε στους επάνω ορόφους πυροβόλησε και σκότωσε την ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής Μαρία Καρνέση, τον γαμπρό της A.B. και έναν καπετάνιος H.K..

Ο δράστης πριν τους πυροβολήσει είπε «πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους». Έντρομοι υπάλληλοι της εταιρείας έτρεξαν να καλυφθούν και ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό.

Στη συνέχεια και αφού είχε εκτελέσει τρεις ανθρώπους εν ψυχρώ, ο δράστης κατέβηκε στο υπόγειο του κτιρίου και αυτοκτόνησε.

Σε ένα «εμφύλιο» επιχειρηματικό-δικαστικό πόλεμο βρίσκονταν τα αδέλφια της οικογένειας, European Navigation στην οποία ανήκει η ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, όπου εκτυλίχτηκαν σήμερα (12.02.24) τα δραματικά γεγονότα.

Πίσω από τον πόλεμο αυτό, στο εσωτερικό της εταιρείας στη Γλυφάδα βρίσκεται η διαχείριση περιουσίας ύψους 1 δισ. ευρώ. Οι αδελφές Δέσποινα (78 ετών) και Μαρία Καρνέση (76 ετών) αντίστοιχα, όπως επίσης και ο σύζυγος της Δέσποινας Καρνέση, Αντώνης Βλασσάκης (79 ετών), σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν στραφεί κατά του αδελφού των δύο γυναικών, Σπύρου Καρνέση.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της αγωγής των δύο αδελφών, Δέσποινα και Μαρία Καρνέση, «με δόλιο και παραπειστικό τρόπο» ο αδελφός τους Σπύρος Καρνέσης φέρεται να πήρε στα τέλη της περσινής χρονιάς από κοινούς λογαριασμούς 325,5 εκατ. δολάρια, τα μετέφερε σε αποκλειστικά δική του εταιρεία και τα ιδιοποιήθηκε…

Ο Σπύρος Καρνέσης φέρεται να έχει τα 10/38, από 5/38 η κάθε μία από τις δύο αδελφές και 3/38 ο γαμπρός του εφοπλιστή. Τα υπόλοιπα των μερισμάτων πήγαιναν στην άλλη αδελφή, σε πρόσωπα της οικογένειας που δεν βρίσκονται πια εν ζωή, καθώς και σε εργαζόμενους, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Αργότερα, τα σε αποθεματοποίηση διαθέσιμα ανέβηκαν στο 72% των καθαρών κερδών, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Και υπό τις συνθήκες αυτές, σύμφωνα με όσα φέρονται να υποστηρίζουν οι ενάγοντες, το μερίδιο του Σπύρου Καρνέση ανέβηκε στο 43,48% και των τριών υπολοίπων στο 56,52%.

Οι τρεις προσφεύγοντες φέρονται να αναφέρουν στην αγωγή τους πως κέρδη, αρχικώς τα διατηρούσαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς των υπεράκτιων πλοιοκτητριών εταιρειών.

Στη συνέχεια όμως (σταδιακά από το 2013-2014) προτίμησαν τα κέρδη αυτά μαζί με τα ταμειακά διαθέσιμα όλων των ναυτιλιακών εταιρειών τους (δηλαδή των πλοιοκτητριών) να διατηρούνται ως επί το πλείστον στους τραπεζικούς λογαριασμούς της διαχειρίστριας εταιρείας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Και επί αυτών των κερδών ο καθένας εξ αυτών φέρεται να είχε κατά τη συμφωνία τους δικαίωμα να κάνει έναντι ανάληψη κερδών όποτε το επιθυμούσε… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου