Friday, 26 April, 2024

Πήγαιναν Πάφο για να τραγουδήσουν μαζί όπως πάντα… σκοτώθηκαν στο δρόμο

Σαν κεραυνός εν αιθρία, έπεσε σε οικογένεια, φίλους και γνωστούς η τραγική είδηση ότι οι δύο νεαροί μουσικοί από τη Λεμεσό, ο Πρόδρομος Θεμιστοκλέους

και Αβραάμ Αλεξάνδρου, σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα το βράδυ της Κυριακής στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου.

Οι δύο νέοι, ξεκίνησαν αργά το απόγευμα της Κυριακής, όπως κάθε φορά το ταξίδι τους για την Πάφο, όπου θα εμφανίζονταν σε μαγαζί της πόλης. Έπαιζαν μουσική και τραγουδούσαν και ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί σε όσους έτυχε να τους παρακολουθήσουν. Ήταν και οι δύο γνωστοί με το όνομα «Μάκης». Επιβιβάστηκαν στο όχημα 28χρονης κοπέλας, τραγουδίστριας, η οποία εμφανιζόταν μαζί τους. Ωστόσο, το ταξίδι προς την Πάφο έμελλε να είναι μοιραίο για τους δύο νεαρούς.

Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα

Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 8 το βράδυ, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου παρά τη γέφυρα Παραμαλίου, όταν η νεαρή οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να προσκρούσει στα κιγκλιδώματα και να ακινητοποιηθεί. Λεωφορείο το οποίο οδηγούσε Ελληνοκύπριος από την Πάφο που ακολουθούσε, δεν πρόλαβε να σταματήσει και προσέκρουσε πάνω στο ακινητοποιημένο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τρεις μουσικοί. Το όχημα που αναποδογύρισε, μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών. Στο σημείο κλήθηκαν μέλη της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων στη δικαιοδοσία των οποίων εμπίπτει η περιοχή καθώς και της Αστυνομίας της Δημοκρατίας. Επί τόπου και δυνάμεις της Πυροσβεστικής που απεγκλώβισαν τους επιβαίνοντες.

Δυστυχώς για τους δύο νεαρούς, ήταν αργά. Η νεαρή οδηγός του οχήματος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία. Στο λεωφορείο που ενεπλάκη στο τροχαίο, επέβαιναν 7 άτομα, εκ των οποίων δεν τραυματίστηκε κανείς. Μέλη της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων βρέθηκαν και σήμερα στο σημείο του δυστυχήματος για εξετάσεις, προκειμένου να ξεκαθαριστούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο και τις αιτίες που η οδηγός απώλεσε τον έλεγχο του οχήματος, πριν προσκρούσει στο λεωφορείο. Στους οδηγούς των δύο οχημάτων διενεργήθηκε έλεγχος αλκοόλης με μηδενική ένδειξη.

Το τμήμα του αυτοκινητόδρομου όπου συνέβη το τροχαίο παρέμεινε κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί. Δυστυχώς, είναι το δεύτερο θανατηφόρο δυστύχημα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του 2022, με θλιβερό απολογισμό τον θάνατο τριών νέων συνανθρώπων μας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου