Monday, 20 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πανό με συνθήματα για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών στην παρέλαση της Ορεστιάδας

Θείος Έλληνα στρατιωτικού: Mας συγκινεί η αγάπη του κόσμου
Ο θείος του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη που κρατείται στην Τουρκία μίλησε για την κατάσταση των δυο παιδιών και τις νέες εξελίξεις
«Είναι συγκινητική η συμπαράσταση του κόσμου για τα παιδιά», δήλωσε σήμερα ο θείος του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη που κρατείται στην Τουρκία εδώ και 26 ημέρες.
«Δεν είναι μόνο η χθεσινή ημέρα», όπως είπε, «όλο αυτό το διάστημα αυτών των 26 ημερών είναι μεγάλη η αγάπη του κόσμου και από τους Έλληνες αλλά και από το εξωτερικό».
«Η οικογένεια παίρνει ελπίδα και συμπαράσταση από τον κόσμο, αλλά και από την πολιτεία», όπως είπε.
Στις 30 Μαρτίου, όπου θα γίνει η συνάντηση των συνηγόρων με τον Τούρκο δικαστή, είναι και ημέρα επισκεπτηρίου, όπου οι γονείς θα δουν τα παιδιά τους.


«Αγωνιούμε» λέει στο iefimerida ο ξάδερφος του στρατιωτικού που κρατείται στην Αδριανούπολη 
Την αγωνία του για την τύχη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που εξακολουθούν να κρατούνται στην Αδριανούπολη εκφράζει με αποκλειστική του δήλωση στο iefimerida ο ξάδερφος του Δημήτρη Κούκλατζη, Δημήτρης Κιηγμάς.
Κατά τη διάρκεια της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης στην Ορεστιάδα, την οποία παρακολούθησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτοικοι, συγγενείς και φίλοι του στρατιωτικού Δημήτρη Κούκλατζη που κατάγεται από την Ορεστιάδα, σε ένδειξη συμπαράστασης σήκωσαν πανό, στο οποίο αναγραφόταν: «Άμεση αποφυλάκιση των παιδιών μας Δημήτρη και Άγγελου από την Αδριανούπολη». Μάλιστα, στο τέλος της παρέλασης οι κάτοικοι της Ορεστιάδας «παρέλασαν» και εκείνοι μπροστά από τους επίσημους. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης χειροκρότησε όταν πέρασαν από μπροστά οι κάτοικοι της Ορεστιάδας με το πανό για την αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.
Ο ξάδερφος του στρατιωτικού Δημήτρη Κούκλατζη, που κρατείται μαζί με τον στρατιωτικό Άγγελο Μητραιτώδη στην Αδριανούπολη, Δημήτρης Κιηγμάς δήλωσε στο iefimerida πως η αγωνία έχει φθάσει στο κατακόρυφο για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.


“Περιμένουμε να αποφυλακιστούν τα παιδιά μας. Έχουμε αγωνία. Θέλουμε να επιστρέψουν γρήγορα πίσω. Έχουμε ελπίδες αλλά δεν θέλουμε να “καούμε” οπως έγινε πριν. Έχουμε ελπίδες από την πίεση που ασκείται από την Ελλάδα και το εξωτερικό” δήλωσε στο iefimerida ο κ. Κιηγμάς και πρόσθεσε: «Όμως ανησυχούμε. Δεν ξέρουμε τους νόμους της Τουρκίας, δεν ξέρουμε αν θέλουν να παίξουν κάποιο πολιτικό παζάρι. Για τον κόσμο ίσως ξεφουσκώσει το ζήτημα αυτό, για εμάς όμως είναι συνεχώς στη σκέψη μας», κατέληξε ο ξάδερφος του στρατιωτικού Δημήτρη Κούκλατζη.
protothema – iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου