Sunday, 22 September, 2024

Πεδίο μάχης στη ΔΕΘ με χημικά – Κανονικά η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν πριν λίγη ώρα στη νότια πύλη της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης μεταξύ διαδηλωτών, που διαμαρτύρονται για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό

και αστυνομικών δυνάμεων.
Η ένταση ξεκίνησε, όταν μερίδα διαδηλωτών έσπασε την πόρτα της νότιας πύλης της ΔΕΘ και αποπειράθηκε να εισέλθει εντός του χώρου της Εκθέσεως.


Η κατάσταση στο σημείο παραμένει μέχρι και αυτή την ώρα έκρυθμη, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.
Πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια, οι παρευρισκόμενοι φώναζαν υβριστικά συνθήματα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Λίγο μετά τις 20.00, η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε κανονικά.
Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου- λάμψης και δακρυγόνων, με αμείωτη ένταση.
Να θυμίσουμε, ότι οι απειλές οπαδών του ΠΑΟΚ για «θερμή υποδοχή» ανάγκασαν τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει τον τόπο της αποψινής εκδήλωσης για το Σκοπιανό.


Η εκδήλωση με θέμα «Μακεδονικό: Τα οφέλη της συμφωνίας και οι προοπτικές στα Βαλκάνια», δεν έγινε τελικά στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας – υπό τον φόβο επεισοδίων – αλλά στους χώρους της ΔΕΘ, όπου κι εκεί δεν έλειψαν τα επεισόδια.
Χθες, φίλαθλοι του ΠΑΟΚ σε ανακοίνωσή τους προειδοποιούσαν: «Ενημερώνουμε τους κυβερνώντες, πως τους περιμένουμε τη Δευτέρα να τους υποδεχτούμε όπως τους αρμόζει και τους υποσχόμαστε ότι δεν θα λάβει χώρα μία τέτοια εξευτελιστική προπαγανδιστική εκδήλωση στην Τούμπα».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου