Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους σε ψυχαγωγία και εστίαση

Τις επιπλέον ελευθερίες που θα απολαμβάνουν στο εξής οι πλήρως εμβολιασμένοι ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης το υπουργείο Υγείας.
Η επιτροπή είναι το επιστημονικό όργανο που γνωμοδοτεί στην πολιτεία και το σεβόμαστε, τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο όργανο θα μας δίνει όποτε του ζητούμε τις γενικές κατευθύνσεις.
Τα μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα θα ισχύουν για 15 μέρες, οπότε θα απλοποιηθούν και θα επανεξεταστούν στο σύνολό τους, τόνισε ο κ. Πλεύρης. Από εδώ και στο εξής οι κόκκινες περιοχές θα έχουν το χαρακτηριστικό της ενημέρωσης της κατάστασης και δεν θα επισύρουν επιπλέον μέτρα από αυτά που επισύρουν σε όλη την επικράτεια.

Θέλουμε να ξέρουμε την επιδημιολογική κατάσταση κάθε περιοχής, όχι για επιπλέον μέτρα, ώστε να λαμβάνουν οι πολίτες μέτρα προστασίας, τόνισε. Στο πλαίσιο αυτό, δεν υπάρχει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ούτε το μέτρο απαγόρευσης της μουσικής.

Όπως διευκρίνισε, θα υπάρχει πλήρης ελευθερία στους χώρους διασκέδασης που βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι. Για το προσωπικό θα ισχύουν και η χρήση μάσκας και η ατομική προστασία. Για τους ανοικτούς χώρους θα έχουμε πλήρη λειτουργία και θα είναι πολύ αυστηρό το πλαίσιο στους μη εμβολιασμένους ή σε όσους δεν έχουν νοσήσει.

Για τους άλλους μεικτούς χώρους στη διασκέδαση ισχύουν τα μέτρα ως έχουν.
Όλοι οι άλλοι χώροι που είναι μόνο για εμβολιασμένους θα έχουν τον περιορισμό της χρήσης μάσκας και όλα αυτά θα επανεξεταστούν σε 15 ημέρες.
«Εχθρός μας είναι ο κορωνοϊός», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας και σημείωσε πως στις περιοχές με μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη και τα κρούσματα είναι λιγότερα και οι νοσηλείες είναι μικρότερες. Έχει καταστεί σαφές ότι ο εμβολιασμένος και μεταδίδει δυσκολότερα και νοσεί δυσκολότερα, συνέχισε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου