Friday, 26 April, 2024

Πολυτεχνείο: Κλεφτοπόλεμος με δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Επεισόδια και κλεφτοπόλεμος ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ στα στενά των Εξαρχείων ακολούθησαν τη μεγάλη πορεία

για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατά την οποία η αστυνομία κέρδισε το στοίχημα, αφού όλα εξελίχθηκαν ομαλά.
Στην περιοχή των Εξαρχείων η αστυνομία είχε προχωρήσει σε «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις, προχωρώντας μάλιστα και σε συλλήψεις όταν στην ταράτσα πολυκατοικίας στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη εντόπισαν υλικά παρασκευής μολότοφ και άλλα πολεμοφόδια.
Ωστόσο περίπου από τις οκτώ το βράδυ βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια και κλεφτοπόλεμος στην περιοχή των Εξαρχείων ανάμεσα στις πολύ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και κουκουλοφόρους. Η αστυνομία έχει κάνει 28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές.


Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδες κουκουλοφόρων επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα Εξάρχεια. Αρχικά η ένταση ήταν στην Μπουμπουλίνας, ενώ κουκουλοφόροι επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη, ενώ έχουν ανάψει και φωτιές. Λίγο πριν από τις εννέα μία εικοσάχρονη, που είναι κάτοικος της περιοχής των Εξαρχείων, παρελήφθη από το ΕΚΑΒ έχοντας τραύμα στο κεφάλι. Όπως καταγγέλλει έχει χτυπηθεί από αστυνομικό με γκλομπ.
Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Συγκεκριμένα, κουκουλοφόροι προχώρησαν σε ρίψη βομβών μολότοφ στην οδό Αρριανού πίσω από τη Ροτόντα με αποτέλεσμα να υπάρξουν εστίες φωτιάς και να πάρει φωτιά ένα σταθμευμένο όχημα.
Δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και βόμβες κρότου λάμψης για να διαλύσουν τους κουκουλοφόρους, σύμφωνα με το voria.gr.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου