Sunday, 12 May, 2024

Πρώτη είδηση στη Λιθουανία επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης

Πρώτη είδηση στα λιθουανικά μέσα ενημέρωσης είναι ο εντοπισμός παράνομου εργαστηρίου συνθετικής κάνναβης

στη Θεσσαλονίκη και η εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν παράνομο εργαστήριο που παρασκεύαζε μεγάλες ποσότητες συνθετικής κάνναβης. Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη πέντε ανδρών, τέσσερις Έλληνες και ένας Αλβανός, ως μέλη του κυκλώματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ant1, Λιθουανοί αστυνομικοί βοήθησαν τους Έλληνες συναδέλφους τους, παρέχοντας τους πληροφορίες για το κύκλωμα το οποίο και εξάρθρωσαν. Στη χώρα της βαλτικής έγιναν 15 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών. Οι λιθουανικές αρχές θεωρούν πως το χτύπημα που κατάφερε η ελληνική αστυνομία θα βοηθήσει σημαντικά στην καταπολέμηση του φαινομένου, που έχει οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο ανήλικους χρήστες…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη Λιθουανία δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα για την επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας.

«Κατασχέσαμε περισσότερα από 50 κιλά συνθετικών ναρκωτικών. Διακινούσαν τα ναρκωτικά στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και άλλες περιοχές. Βρήκαμε και σημαντική ποσότητα χρημάτων κατά τα διάρκεια των ερευνών. Κατασχέθηκαν περισσότερα από 125.000 ευρώ και πολυτελή αυτοκίνητα», δήλωσε ο Στέργιος Μπακαλούδης, Διευθυντής της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Οι ναρκωτικές ουσίες φαίνεται πως αποστέλλονταν με ταχυδρομικά δέματα και μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, κατόπιν σχετικών παραγγελιών που δεχόταν η εγκληματική ομάδα από υποψήφιους αγοραστές σε ειδική πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων. Για τις οικονομικές συναλλαγές οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου