Wednesday, 15 May, 2024

Πώς πέθανε η 20χρονη Αλέκα – Τι εξετάζει ο ιατροδικαστής

Ολική ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου της 20χρονης Αλέκας Τσιλιγιάννη, από τον ιατροδικαστή Χανίων – Το άτυχο κορίτσι με καταγωγή από το Αγρίνιο

άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη (03/10), έπειτα από πολυήμερη μάχη για τη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων
Η νεαρή κοπέλα είχε βρεθεί αναίσθητη στο ασανσέρ ξενοδοχείου στο οποίο έκανε την πρακτική της στα Χανιά και οι πρώτες εικασίες έκαναν λόγο για παθολογικά αίτια.
Μιλώντας τόσο στο Agriniowebradio.gr όσο και στον ΑΝΤ1, ο ιατροδικαστής Χανίων, Αντώνης Παπαδομανωλάκης, ήταν κατηγορηματικός ότι ο θάνατος δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός τραγικού εργατικού δυστυχήματος.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε, ενδέχεται κάποιο ρούχο της 20χρονης να πιάστηκε στο κενό μεταξύ του τοίχου και του ασανσέρ στο οποίο βρισκόταν και να προκάλεσε έναν απαγχονισμό «ατυχηματικού» χαρακτήρα στην άτυχη κοπέλα. Αυτό προκάλεσε ασφυξία με αποτέλεσμα να μην οξυγονώνεται σωστά ο εγκέφαλος για πάνω από το όριο των 6-7 λεπτών, με αποτέλεσμα να νεκρωθεί ο εγκέφαλός της.
Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η άτυχη 20χρονη Αλέκα Τσιλιγιάννη βρέθηκε αναίσθητη στο ασανσέρ μεταφοράς τροφίμων στο ξενοδοχείο Cretan Pearl Resort & Spa των Χανίων προσπαθούν να καταλάβουν οι Αρχές.
Σε επικοινωνία με δημοσιογράφο της Agrinio Media, η Διοίκηση του ξενοδοχείου τονίζει πως σε τέτοιες στιγμές τα λόγια πρέπει να είναι λίγα και το ξενοδοχείο από την πρώτη στιγμή είναι σε απόλυτη συνεργασία με της αρχές για τη διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν σε αυτό το λυπηρό και τραγικό γεγονός.
Σε ερώτηση για το αν δηλαδή αποκλείεται το ενδεχόμενο ο θάνατος να οφείλεται σε παθολογικά αίτια, με αφορμή τις πρώτες πληροφορίες για ενδεχόμενο ανεύρυσμα, ο ιατροδικαστής ήταν κατηγορηματικός: «Όχι. Δεν υπάρχουν υπολείμματα αιμορραγίας στο κρανίο ή τον εγκέφαλο. Το μόνο που είχε ο εγκέφαλος ήταν νέκρωση λόγω της ανοξίας.
Για το αν έχει δει τα ρούχα που φορούσε η κοπέλα την ημέρα του τραγικού περιστατικού: «Όχι. Εγώ ενημερώθηκα σήμερα που η κοπέλα έφυγε από τη ζωή. Δεν γνώριζα καν το περιστατικό. Επηρεαστήκαμε πολύ και ο συνεργάτης μου και εγώ. Μιλάμε για ένα νέο παιδί. Είναι πολύ βαρύ αυτό που συνέβη…».
Η απάντηση του ξενοδοχείου, αναφέρει τα εξής:
«Αναφορικά με το γεγονός που μας καλέσατε, χθες ενημερωθήκαμε και εμείς για την τραγική εξέλιξη του συμβάντος μετά τον θάνατό της και είμαστε όλοι συγκλονισμένοι.
Επρόκειτο για σπουδάστρια του ΙΕΚ Πάτρας που από 1ης Ιουλίου 2018 πραγματοποιούσε την πρακτική της άσκηση στο ξενοδοχείο και δη στους χώρους της κουζίνας.
Το περιστατικό σημειώθηκε όταν η σπουδάστρια εισήλθε, για λόγους που ακόμα δεν είναι γνωστοί, στο υδραυλικό αναβατόριο φορτίου, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη μεταφορά τροφίμων και εμπορευμάτων.
Στη συνέχεια και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε εκεί μη έχοντας τις αισθήσεις της και διακομίσθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ‘Ο Άγιος Γεώργιος’, όπου δυστυχώς σήμερα κατέληξε.
Ως διοίκηση του ξενοδοχείου ήμασταν από την πρώτη στιγμή και για όλο αυτό το διάστημα δίπλα στους οικείους της για να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια.
Σε τέτοιες στιγμές τα λόγια πρέπει να είναι λίγα. Διεξάγονται έρευνες από τις αρχές και επιβάλλεται να είμαστε φειδωλοί στις όποιες δηλώσεις. Είμαστε από την πρώτη μέρα σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν σε αυτό το λυπηρό και τραγικό γεγονός.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συγγενείς της».
Πηγή: newsbomb – thecaller – Αgriniopress.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου