Saturday, 18 May, 2024

Ρήμαζαν μετασχηματιστές στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη

Οι Έλληνες δράστες ηλικίας 23 ως 36 χρόνων ταυτοποιήθηκαν από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Νέων Μουδανιών για την κλοπή του χαλκού από έναν μετασχηματιστή και την απόπειρα κλοπής από άλλον ένα σε κοντινές περιοχές της Χαλκιδικής

Σημαντικές ζημιές που το ύψους τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 26.000 ευρώ, προκάλεσαν στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. έξι «κυνηγοί» χαλκού οι οποίοι μετακινούνταν με κλεμμένα οχήματα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής και κατέστρεφαν τους μετασχηματιστές ρεύματος για να αρπάξουν το πολύτιμο μέταλλο.

Οι Έλληνες δράστες ηλικίας 23 ως 36 χρόνων ταυτοποιήθηκαν από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Νέων Μουδανιών για την κλοπή του χαλκού από έναν μετασχηματιστή και την απόπειρα κλοπής από άλλον ένα σε κοντινές περιοχές της Χαλκιδικής, που είχαν διαπράξει τον περασμένο Απρίλιο με δύο οχήματα που είχαν κλέψει από περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Στην εξέλιξη της προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι είχαν διαλύσει και άλλους τρεις μετασχηματιστές σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου είχαν πάει με αυτοκίνητο που είχαν κλέψει από την Χαλκιδική. Σε βάρος των έξι δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αλλά η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν είχαν διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές και αν στη σπείρα συμμετείχαν και άλλα άτομα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου