Monday, 13 May, 2024

Ρόδος: Δικογραφίες και 4 συλλήψεις για τις περιφορές Επιτάφιων

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας της Ρόδου “Δημοκρατική”, σχηματίζονται τρεις δικογραφίες εις βάρος ατόμων που συμμετείχαν

σε περιφορά επιταφίου, αγνοωντας τα περιοριστικά μέτρα, χθες το πρωί στους Αγίους Αποστόλους και το βράδυ στην Παλιά Πόλη της Ρόδου και στη δημοτική κοινότητα Αρχαγγέλου. Συνελήφθησαν και κρατούνται στο ΑΤ Αρχαγγέλου, 4 άτομα μεταξύ αυτών και ο ιδιοκτήτης του Ρ/Σ Notos News, οι οποίοι φέρεται να συμμετείχαν στην περιφορά Επιταφίου στον Αρχάγγελο, παρά τις απαγορεύσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.
Oι 4 συλληφθέντες εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία , θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα υπηρεσίας, ενώ ελοχεύει και η απόδοση εις βάρος τους σημαντικού χρηματικού προστίμου.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από τον τύπο μελετάται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι στις τρεις περιφορές δεν συμμετείχαν ιερείς, αλλά οργανώθηκαν από πιστούς.
Κάτοικοι της περιοχής με αναμμένες λαμπάδες ακολούθησαν μέσα στα σοκάκια του χωριού τον Επιτάφιο, ενώ προπορευόταν κάτοικος που κρατούσε την ελληνική σημαία.
Σε δύο περιοχές της Δωδεκανήσου, στον Αρχάγγελο και στη Χάλκη η Περιφορά του Επιταφίου γίνεται κάθε χρόνο τις πρώτες πρωινές ώρες. Αστυνομική δύναμη δεν υπήρχε εκείνη την ώρα, οπότε η περιφορά του Επιταφίου έγινε κανονικά όπως θα γινόταν υπό φυσιολογικές συνθήκες… Τα βίντεο θεωρήθηκαν “ακατάλληλα” από το Youtube και κατέβηκαν! 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου