Monday, 20 May, 2024

Ρόδος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από κατοίκους για τις πυρκαγιές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στη Ρόδο και συγκεκριμένα στην πλατεία Δημαρχείου από κατοίκους, με αφορμή

τα όσα βίωσε το νησί από τον εφιάλτη των πυρκαγιών επί 12 συνεχόμενες μέρες.

Η συμμετοχή ιδιαίτερα μεγάλη από νέα παιδιά, καθώς επίσης και εθελοντές από το νησί της Ρόδου, οι οποίοι συνέδραμαν μέρες και νύχτες για τη διάσωση του νησιού.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και συνάμα συγκινητική. Κύριο αίτημα των διαδηλωτών, σύμφωνα με τη rodiaki, ήταν να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αναδάσωσης των καμένων εκτάσεων,

οι αποζημιώσεις για τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς που υπέστησαν σοβαρές ζημιές, καθώς επίσης και η διασφάλιση των εργαζόμενων, των επιχειρήσεων και των ιδιοκτητών σπιτιών, που έχασαν τη δουλειά και τις περιουσίες τους αντίστοιχα.

Οι ίδιοι, όπως και ολόκληρος ο ροδιακός λαός, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αξιώνουν επίσης να εντοπιστούν τα λάθη και οι παραλείψεις, να γίνει καταλογισμός των ευθυνών καθώς επίσης κι ένας νέος σχεδιασμός που θα θωρακίσει το νησί για παρόμοιες φωτιές και φυσικές καταστροφές. Έγινε μάλιστα και πορεία προς το κέντρο της πόλης, με σκοπό να διατρανώσουν τα αιτήματά τους και να ακουστεί η φωνή τους όσο γίνεται πιο δυνατά στα κέντρα των αποφάσεων…

Επεισόδια στη διαμαρτυρία. Καταδικάζουν Ένωση Ξενοδόχων και Δήμος

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις φωτιές στη Ρόδο το απόγευμα της Δευτέρας 1ης Αυγούστου παρεκτράπη και ορισμένοι έφτασαν να δημιουργήσουν επεισόδια και βανδαλισμούς.

Για το δυσάρεστο περιστατικό των επεισοδίων τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου: «Η ΕΞΡ καταδικάζει απερίφραστα τα χθεσινοβραδινά (σ.σ. 1η Αυγούστου) έκτροπα στο κέντρο της Ρόδου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επισκεπτών μας. Μια συγκέντρωση πολιτών εξελίχθηκε σε όχλο, με τη διάρρηξη και τους βανδαλισμός στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς και τους προπηλακισμούς εργαζομένων μπροστά από ξενοδοχείο της οικογένειας του δημάρχου Ρόδου», σημειώνει η Ένωση.

«Είναι σαφές πως την ώρα που προσπαθούμε να ανορθώσουμε τον τουρισμό μας που είναι το θεμέλιο της τοπικής οικονομίας μας, κάποιοι επιλέγουν συνειδητά να υπονομεύσουν αυτήν την προσπάθεια. Δημιουργούν εικόνες διχασμού και ντροπής που κάνουν το γύρο του κόσμου και είναι το μόνο που δε χρειάζεται η Ρόδος μας αυτήν τη στιγμή, προκειμένου να επουλώσει τις πληγές της μετά την πρωτοφανή πυρκαγιά που μας έπληξε.

Η τοξικότητα, το μίσος και η χυδαιότητα δεν έχουν θέση στη Ρόδο που αξίζουμε και θέλουμε. Και είναι ευθύνη όλων μας, πρωτίστως ως απλών Ροδιτών πολιτών, να μην επιτρέψουμε την επανάληψη επεισοδίων αναρχίας και χάους στο νησί μας, όπως δυστυχώς συνέβη χθες βράδυ. Γι’αυτό και καλούμε όλους τους φορείς της Ρόδου σε συστράτευση για να προστατεύσουμε την ομαλότητα και την τάξη στο νησί μας».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου