Saturday, 27 April, 2024

Σάλος με τα “θαύματα” στους Άγιους Ισίδωρους. Μητροπολίτης Αργολίδας: Η κατάσταση θυμίζει σέχτα

Συνεχίζεται ο σάλος μετά τις καταγγελίες για όσα συμβαίνουν στο εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, μετά απο την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και τα “πυρά’ απο Ιεράρχες.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” του ΑΝΤ1 είπε, μεταξύ άλλων, “Δεν αρνούμαι το θαύμα, είναι ένα δώρο της χάριτος του Θεού. Αρνούμαι κάποιες καταστάσεις που δεν έχουν σχέση και θυμίζουν σέχτα”. «Έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή. Είναι όλες καταπέλτης, αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα… Δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια… Υπάρχει ποινική διάσταση… Γιατί η Πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά;… Πρόκειται για απάτη ολκής… Από την στιγμή που υπάρχει διαφήμιση υπάρχει αγυρτεία δεν υπάρχει αγιότητα», δήλωσε μεταξύ άλλων και σε αγανακτισμένο ύφος ο Μητροπολίτης Αργολίδας.

«Υπάρχουν στοιχεία ατράνταχτα. Δυστυχώς δεν έχουν βγει ακόμα αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή το απόστημα θα σπάσει. Όταν έχουμε μία πληγή, ένα απόστημα, μόνο χειρουργική επέμβαση μπορεί να σώσει τον άνθρωπο», ανέφερε ο Μητροπολίτης Αργολίδος μιλώντας στο T-live.

“Γνωρίζω περιπτώσεις ανθρώπων που όχι μόνο δεν ιάθηκαν, αλλά η κατάσταση τους χειροτέρεψε. Ο ανθρώπινος πόνος είναι πολλές φορές αβάσταχτος και οι άνθρωποι τρέχουν, όπου ακούν κάτι που μπορεί να δώσει ελπίδα. Κάποιοι την εκμεταλλεύονται, την μεταχειρίζονται στο όνομα του Χριστού”, είπε ο Σεβασμιώτατος.

“Δεν το επικεντρώνω μόνο στο θέμα το οικονομικό και το χρηματικό, είναι κάτι βαθύτερο. Είναι πως “είμαι σταρ, είμαι κάτι άλλο”. Είναι φως φανάρι η υπόθεση, από την στιγμή που κάθε ημέρα οι κάμερες εκεί”, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Αργολίδας. Όπως συμπλήρωσε, “οι άνθρωποι που είναι πραγματικά Άγιοι και βοηθούν άλλους ανθρώπους κρύβονται, δεν ξέρει κανείς που βρίσκονται. Πριν από 30 χρόνια πήγα σε ένα μοναστηράκι και είδα μια εικόνα που μυρόβλυζε ολόκληρη. Ήρθε η γερόντισσα και μου είπε “σας παρακαλώ, μην το πείτε πουθενά”. Η εικόνα μυροβλύζει ακόμη, εδώ και 30 χρόνια και δεν το ξέρει κανείς”.

Αναφερόμενος στον εφημέριο των Αγίων Ισιδώρων, ο Μητροπολίτης Νεκτάριος είπε πως “ο τρόπος που χειρίζεται το θέμα ο εφημέριος εμένα με ενοχλεί”.

Ερωτηθείς αν πρόκειται περί εξαπάτησης των πιστών, είπε πως “είναι βαριά λέξη η απάτη, αλλά στο τέλος –τέλος…. Έχω δεχθεί καταιγισμό μηνυμάτων που μου λένε καλά έκανες και το κατήγγειλες, γιατί εμένα μου έχει συμβεί το τάδε περιστατικό. Δεν μπορώ να πω ότι το υπόσχονταν, αλλά όταν περνάει κάθε ημέρα το μήνυμα ότι εδώ γίνονται θαύματα, αυτό λειτουργεί από μόνο του σε ανθρώπους που πλέον έχουν κολλήσει με ένα πρόσωπο, που έχουν προσκολληθεί…”

“Αυτή η ιστορία με έχει κουράσει, είναι ψυχοφθόρος. Υπάρχουν άλλοι αρμόδιοι, που έχουν περισσότερα στοιχεία από εμένα και πρέπει να τα καταθέσουν στην Δικαιοσύνη”, κατέληξε ο Ιεράρχης. Καθημερινά προσέρχονται χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της χώρας, οι οποίοι αναζητούν τον παρηγορητικό λόγο και την ευλογία του ιερέα του ναού, πατέρα Δημήτριου, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που μιλούν για θαύματα που έχουν ζήσει από τον Τίμιο Σταυρό των Αγίων Ισιδώρων.

Η απάντηση του ιερέα του Ιερού Ναού Αγίων Ισιδώρων

Ο πατέρας Δημήτριος έδωσε απάντηση σε όσα ακούγονται το πρωί της Τετάρτης 22/6, μετά τη θεία λειτουργία. «Αν ήταν ένα θαύμα θα λέγαμε… “Εε”. Αν ήταν δύο, θα λέγαμε… “Εε μα τι συμβαίνει”; Αν ήταν τρία, θα λέγαμε “Εε τι συμβαίνει. Μα τόσες χιλιάδες θαύματα, επομένως κάτι συμβαίνει”. Μην πιστεύετε εμένα, εγώ δεν είμαι τίποτα, είμαι ένας απλός παπάς. Πιστεύετε στη χάρη στου Θεού, στη χάρη του Σταυρού. Σε όλες τις εκκλησίες γίνονται θαύματα, μικρά ή μεγάλα, γίνονται καθημερινά» ανέφερε ο πατέρας Δημήτριος.

πληροφορίες από ethnos.gr, real

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου