Sunday, 28 April, 2024

Σε 200 χρόνια θα βγούμε απ΄την κρίση…

«Σε πολύ λίγα χρόνια, στην επέτειο των 200 χρόνων της Ανεξαρτησίας μας, η πατρίδα μας θα είναι σταθερή, πιο ευημερούσα, πιο ανταγωνιστική και πιο ισχυρή από ποτέ. Αυτό δεν είναι μόνο δέσμευση δική μου. Είναι χρέος όλων μας»

«Σύντομα η δύσκολη αυτή περίοδος φτάνει στο τέλος της. Η επόμενη σελίδα της ιστορίας μας ανήκει σε μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα τραύματα της οικονομικής κρίσης και την επιτροπεία των δανειστών, πρότυπο δημοκρατίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού για ολόκληρη την Ευρώπη. Σε αυτήν την Ελλάδα, σε πέντε χρόνια από σήμερα, θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».
Δύο μηνύματα, δύο πρωθυπουργοί, δύο εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές καταβολές και ιδεολογίες. Ο ένας πρωθυπουργός της Δεξιάς, ο άλλος πρωθυπουργός της Αριστεράς. Οι παραπάνω δηλώσεις είναι τα μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα και του Αντώνη Σαμαρά, με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Το ένα διατυπώθηκε το 2014 και το άλλο το 2016. Ωστόσο, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλαμε να βρούμε διαφορές και να δούμε το… φως στην άκρη του τούνελ, δεν τα καταφέραμε.
Μάλλον κάποιο εγχειρίδιο αισιοδοξίας δίνουν εκεί στο Μαξίμου, το οποίο ανασύρεται από την εκάστοτε κυβέρνηση σε τέτοιες περιπτώσεις. Κατά τα λοιπά η κατάσταση στη χώρα παραμένει όπως την 25η Μαρτίου 2014, ίσως όπως και την 25η Μαρτίου του 2021.
‘Αλλωστε θα πρέπει να πιστέψουμε ότι θα βγούμε από την κρίση στα 200 χρόνια από την Επανάσταση και όχι σε 200 χρόνια από… τώρα.
Newpost.gr

Σε 200 χρόνια θα βγούμε απ΄την κρίση…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου