Sunday, 19 May, 2024

Στάση εργασίας αύριο στον ΟΑΣΘ. Κόντρα μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων

Σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10 το πρωί προχωρούν αύριο, Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ ύστερα από το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας εξήγησε στο ThessToday.gr ότι σήμερα έγινε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και «αποφασίστηκε αύριο να προχωρήσουμε σε 5ωρη στάση εργασίας. Εδώ και μήνες από τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών δεν υπάρχει καμία κίνηση και δεν προχωρούν στη λύση κανενός από τα προβλήματά μας, παρ’όλο που έχουν βρεθεί τρόποι για τη λύση τους», τόνισε.

Όπως χαρακτηριστικά είπε υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες δύο ετών, «Δεν είμαστε απεργιομανείς και το έχουμε αποδείξει σεβόμενοι το επιβατικό κοινό της πόλης, αν και αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα σαν εργαζόμενοι. Εδώ και ένα μήνα η συλλογική σύμβαση εργασίας η οποία έχει υπογραφεί και έχει συμφωνηθεί σε όλα τα επίπεδα και με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και το υπουργείο Μεταφορών, δεν προχωράει και βρίσκουν διαρκώς προσχήματα». Παράλληλα, ανέφερε ότι έχουν γίνει κινήσεις από τον ΟΑΣΘ ώστε να βγουν τα ΦΕΚ για τα επιδόματα ενώ «ακόμη περιμένουμε από το υπουργείο. Έχουμε εκλέξει και εκπρόσωπο εργαζομένων για να συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια του ΟΑΣΘ και δεν έχει οριστεί από τη γενική συνέλευση κάποιος εκπρόσωπος».

Την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα θα πραγματοποιηθεί και νέο διοικητικό συμβούλιο για να συζητήσουν το πως θα κινηθούν ενώ όλα τα αιτήματά τους έχουν σταλθεί και στη διοίκηση του Οργανισμού. Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΑΣΘ ανέφερε ότι πρόκειται για μια αιφνιδιαστική στάση εργασίας. «Ο ΟΑΣΘ κινεί τις νομικές διαδικασίες, προκειμένου η στάση εργασίας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, καθώς παραβιάζει ξεκάθαρα το νόμο και επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού», δηλώνει χαρακτηριστικά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου