Wednesday, 8 May, 2024

Σταϊκούρας για τρένα: 15 Δεκεμβρίου ξεκινούν τα επιβατικά δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Στις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν τα επιβατικά δρομολόγια στο σύνολο της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη

με παρεμβάσεις στα σημεία που έχουν πληγεί από τις καταστροφές, ενώ στις 10 του ίδιου μήνα θα επαναλειτουργήσουν οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές της ίδιας γραμμής.

Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας στο πλαίσιο του 7ου Thessaloniki Summit 2023 τονίζοντας ότι σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αποκατάστασης του σιδηροδρομικού δικτύου με την πλήρη αποκατάσταση να εκτιμάται στις αρχές του 2025.

Κατά την ομιλία του επισήμανε ότι κατανοεί την ανασφάλεια και την καχυποψία των πολιτών της Θεσσαλονίκης ως προς την έγκαιρη υλοποίηση των έργων υποδομής ενώ επισήμανε για μια ακόμη φορά ότι το μετρό Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 με το τελευταίο διάστημα να έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες. Αναφορά έκανε και στη σύνδεση των λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας με το σιδηροδρομικό δίκτυο το οποίο αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στις πηγές χρηματοδότησης που αξιοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την υποστήριξη των έργων που υλοποιούνται και προγραμματίζονται.

Οι επτά χρηματοδοτικές πηγές για την αναβάθμιση των υποδομών και των μεταφορών στη χώρα μας… «Μέσα από αυτά, τις επτά χρηματοδοτικές πηγές, έχουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα, πολιτεία και ιδιωτικός τομέας, να αναβαθμίσουμε σημαντικά τον τομέα υποδομών και μεταφορών στη χώρα μας», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου