Sunday, 19 May, 2024

Στο σφυρί σπίτια εν μέσω θέρους με τον Τσίπρα να λέει “ας μείνουν σε τσαντήρια”! (βίντεο)

Στις καλένδες οι υποσχέσεις της… αριστερής κυβέρνησης για κόκκινες γραμμές στο θέμα των πλειστηριασμών

Έτσι, ακόμα και μέσα στη… θερινή ραστώνη, τα Πρωτοδικεία δεν κλείνουν και βγαίνουν στο σφυρί σπίτια και ακίνητα όσων χρωστούν στην εφορία και στα ασφαλιστικά Ταμεία. Τα ακίνητα ξεπουλιούνται πλέον με την εμπορική τους αξία και όχι βάσει αντικειμενικών τιμών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι φόροι των ακινήτων και τα οφειλόμενα στο κράτος υπολογίζονται με τις υψηλές αντικειμενικές, που είναι 30-60% υψηλότερες από τις εμπορικές, ενώ τελικά οι πλειστηριασμοί …μισοτιμής.

Μάλιστα η τιμή της πρώτης προσφοράς προσδιορίζεται από τον κατασχέτη. Σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα, διπλασιάστηκαν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί ακινήτων από το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται με αθρόους ρυθμούς και ήδη, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων (ΓΓΔΕ), έχει αναρτηθεί πρόγραμμα πλειστηριασμών 55 ακινήτων σε ολόκληρη την επικράτεια.

Σύμφωνα με στελέχη της ΓΓΔΕ, ήδη έχουν ενημερωθεί οι οφειλέτες του Δημοσίου για τα χρέη που έχουν προς το ελληνικό δημόσιο. Για όσους δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εφορίας για τακτοποίηση της οφειλής τους ή την ένταξη των χρεών τους στη ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων έχουν ξεκινήσει προγράμματα πλειστηριασμών και, όπως σημειώνουν τα ίδια στελέχη, αυτά θα ενταθούν μέχρι το τέλος του έτους με στόχο να διασφαλισθούν τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Τον Οκτώβριο του 2015 οι Αριστεροί παρεξηγήθηκαν για την… προβοκάτσια σε βάρος του Α. Τσίπρα, σε σχέση με το θέμα της διασφάλισης της πρώτης κατοικίας, γιατί χρήστης του youtube  ανέβασε βίντεο, που πέρασε από τη ‘’μονταζιέρα’’ τη σχετική αναφορά του πρωθυπουργού στη δευτερολογία του κατά τις προγραμματικές δηλώσεις. Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του κατηγορεί τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ότι δεν ενδιαφέρονται για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Τι είχε πει;

“Ούτε τους ενδιαφέρει (τους νεοφιλελεύθερους) και πολύ η προστασία της πρώτης κατοικίας διότι ακριβώς η οικονομίας της αγοράς λέει ότι αν έχεις ένα σπίτι στην Κυψέλη και δεν μπορείς να το κρατήσεις, να το πουλήσεις και να πας σε μια πιο φτωχή περιοχή. Στο Περιστέρι. Κι αν δεν μπορείς και στο Περιστέρι, να πας σε ακόμα πιο φτωχή περιοχή. Στην Αγιά Βαρβάρα. Κι αν δεν μπορείς, να πας στη Σαλαμίνα. Κι αν δεν μπορείς, να μείνεις σε τσαντίρι. Αυτή είναι η λογική της αγοράς. Και της απόλυτης πίστης στην οικονομία της αγοράς. Εμείς λοιπόν, και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, που δεν είμαστε νεοφιλελεύθεροι, προσδοκούμε να υπάρξουν ευρύτερες πολιτικές συμμαχίες σε αυτά τα θέματα”.

Πώς έκαναν την… προβοκάτσια στο youtube: Απομόνωσαν τη φράση “αν έχεις ένα σπίτι στην Κυψέλη και δεν μπορείς να το κρατήσεις, να το πουλήσεις και να πας σε μια πιο φτωχή περιοχή. Στο Περιστέρι. Κι αν δεν μπορείς και στο Περιστέρι, να πας σε ακόμα πιο φτωχή περιοχή… ‘’. Τελικά όντως αυτό εννοούσε και ο Τσίπρας και οι συγκυβερνώντες και το απέδειξαν με όλες τις αναλήθειες και τα φούμαρα που πούλησαν στον ελληνικό λαό και τώρα τον ξεσπιτώνουν…

Δείτε το βίντεο:

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου