Friday, 26 April, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη της Αρμένικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα στις 19.00 μέλη της αρμένικης κοινότητας και της αρμένικης νεολαίας θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Λευκού Πύργου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα τεκταινόμενα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Κάλεσμα για συμμετοχή στην συγκέντρωση έκανε και ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης
Συγκεκριμένα ο κ. Δανιηλίδης καλεί «τον δημοκρατικό λαό του δήμου Νεάπολης-Συκεών να συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει αύριο, Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, στις 7μ.μ., στην πλατεία Λευκού Πύργου, η Αρμενική Νεολαία Ελλάδας. Ταυτόχρονα, εισάγει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020, στις 4μ.μ., προτείνοντας την ψήφιση ψηφίσματος συμπαράστασης στο λαό της Αρμενίας.
«Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με την αρμενική κοινότητα και την αρμενική νεολαία, εκφράζοντας την πλήρη στήριξή μας στον δίκαιο αγώνα τους. Ταυτόχρονα, καλούμε κι εμείς το δημοκρατικό λαό του δήμου Νεάπολης-Συκεών να ενώσει τη φωνή του με τη δίκαιη φωνή των Αρμενίων ανά τον κόσμο ενάντια στην εγκληματική επέμβαση των Τούρκων και των Αζέριων, που είναι κομμάτι της ιστορίας τους, ενάντια στη σφαγή του αρμενικού λαού από τους Αζέριους και τους Τούρκους», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.
«Οι αιώνες αλλάζουν αλλά το τουρκικό καθεστώς συνεχίζει την ‘‘παράδοσή’’ του. Όπως έκανε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα με τη σφαγή και τη Γενοκτονία των Αρμενίων, των Ποντίων, των Μικρασιατών και των Ασσυρίων, συνεχίζει τώρα τις εγκληματικές ενέργειές του σε βάρος των Αρμενίων», επισημαίνει ο Σίμος Δανιηλίδης, υπογραμμίζοντας την «απαίτηση η πολιτισμένη διεθνής κοινότητα, οι Οργανισμοί και οι φορείς να λάβουν, επιτέλους, άμεσα και τώρα, σκληρά μέτρα, να επιβάλλουν κυρώσεις στη Τουρκία για την προκλητικότητά της στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, να επιβάλλουν στη Τουρκία αποκλεισμό και εμπάργκο όπλων και προϊόντων για την εισβολή και τη χρήση των μισθοφόρων από τη Λιβύη στην Αρμενία»…
Αναλυτικά, το σχέδιο ψηφίσματος που θα τεθεί προς έγκριση από το Σώμα στη συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας, 5 Οκτωβρίου 2020, στις 4μ.μ., ως έκτακτο θέμα, αναφέρει τα εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Δημοκρατίας του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) τις πρωινές ώρες της 27ης Σεπτεμβρίου.
διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου