Friday, 10 May, 2024

«Συναγερμός» για το ελεύθερο κάμπινγκ στην εποχή του κορονοϊού

«Είναι παράνομο» σημειώνουν στη «ΜτΚ» οι δήμαρχοι της Χαλκιδικής, μια περιοχή όπου οι σκηνές ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια

Πονοκέφαλο στους δημάρχους της Χαλκιδικής δημιουργούν κάθε χρόνο οι «ατίθασοι» ελεύθεροι κατασκηνωτές, οι οποίοι από την έναρξη της σεζόν μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη επιλέγουν διάφορα σημεία της περιοχής: παραλίες, ανοργάνωτες πλαζ και δάση, και στήνουν τις σκηνές τους άναρχα, παρά το γεγονός ότι η ελεύθερη κατασκήνωση απαγορεύεται βάσει νόμου, ενώ οι παραβάτες κινδυνεύουν ακόμα και με φυλάκιση.
Φέτος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού οι ανησυχίες των αιρετών είναι εντονότερες, καθώς σε σημεία όπου τα αντίσκηνα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια δεν τηρούνται οι αποστάσεις, ούτε οι κανόνες και τα μέτρα προσωπικής υγιεινής με αποτέλεσμα οι κίνδυνοι για μετάδοση της νόσου και αύξηση των κρουσμάτων να πολλαπλασιάζονται. Οι δήμαρχοι της Χαλκιδικής αγωνιούν, καθώς δεν διαθέτουν τους απαραίτητους μηχανισμούς (δημοτική αστυνομία) για να πραγματοποιούνται έλεγχοι και να αστυνομεύονται τα «επικίνδυνα» σημεία και εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην… Πολιτεία.
Το ζήτημα της ελεύθερης κατασκήνωσης άλλωστε τέθηκε υπ’ όψιν του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο την περασμένη Κυριακή το απόγευμα. Άπαντες συμφώνησαν πως η ελεύθερη κατασκήνωση είναι παράνομη και πως ειδικότερα φέτος, εξαιτίας της πανδημίας, θα πρέπει να ελέγχονται οι διάφορες περιοχές ώστε να μην κάνει «πάρτι» ο κορονοϊός.
Φυλάκιση ή πρόστιμο… Διαβάστε τη συνέχεια στο makthes.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου