Saturday, 27 April, 2024

Συνελήφθη έμπορος όπλων για παροχή πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών

Ο 46χρονος προέβαινε στην παραγωγή πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών και τα διέθετε σε πελάτες του, κάποιοι εκ τω οποίων ήταν και μέλη γνωστής οικογένειας που διατηρεί ψητοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας και ο ιδιοκτήτης του έχει πέσει στο παρελθόν θύμα ένοπλης ληστείας

Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πασίγνωστος 46χρονος έμπορος όπλων που διατηρεί κατάστημα εμπορίας όπλων στο κέντρο της Αθήνας, για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Συγκεκριμένα από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας προέκυψε ότι ο 46χρονος προέβαινε, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2015, στην παραγωγή πλαστών-ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, τα οποία έφεραν την σφραγίδα και την υπογραφή θανόντα, από τον Μάρτιο του 2015 γιατρού, και τα οποία διέθετε σε πελάτες του προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για τη χορήγηση αδειών κατοχής πυροβόλων όπλων.

Μάλιστα, μερικοί από τους πελάτες του ήταν πολύ γνωστοί επιχειρηματίες της Αθήνας, ακόμα και μέλη γνωστής οικογένειας που διατηρεί πασίγνωστο ψητοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας και ο ιδιοκτήτης του έχει πέσει στο παρελθόν θύμα ένοπλης ληστείας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα που διατηρούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 πλαστά-ψευδή ιατρικά πιστοποιητικά τα οποία έφεραν την σφραγίδα και την υπογραφή του προαναφερόμενου θανόντα ιατρού.

Από τον έλεγχο στο αρχείο του αρμόδιου Τμήματος, προέκυψε ότι με τη χρήση παρόμοιων πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών είχαν εκδοθεί 15 άδειες κατοχής πυροβόλου όπλου, επ’ ονόματι ισάριθμων ατόμων σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.

Επιπλέον, μετά από έλεγχο σε γραφεία σκοπευτικού συλλόγου, που πήγαιναν οι πελάτες αυτοί για σκοποβολή, αλλά δεν προέκυψε να έχει εμπλοκή με την υπόθεση, διαπιστώθηκε ότι εντός του ειδικού χώρου φύλαξης αλλά εκτός του χρηματοκιβωτίου, όπως προβλέπεται, είχε εναποτεθεί μεγάλος αριθμός φυσιγγίων άτακτα διασκορπισμένα στο πάτωμα. Συνελήφθη ο 41χρονος γραμματέας του συλλόγου για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

news247.gr

Συνελήφθη έμπορος όπλων για παροχή πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου