Friday, 26 April, 2024

Σώοι οι τρεις κτηνοτρόφοι στην Κρήτη

Ευχάριστα νέα για τους τρεις αγνοούμενους κτηνοτρόφους στην Κρήτη.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ τα τρία άτομα είναι καλά στην υγεία τους, καθώς πριν από λίγη ώρα απάντησαν στο τηλέφωνό τους.

Οι τρεις κτηνοτρόφοι είχαν πάει στη στάνη τους στην περιοχή των Αραβάνων στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου. Φαίνεται πώς κόλλησαν στον δρόμο, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, σε μία περιοχή όπου με υψόμετρο 1.000 μέτρων.

Την ίδια ώρα, με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η χιονόπτωση στο Οροπέδιο Λασιθίου, με τις εργασίες εκχιονισμού από μηχανήματα του να συνεχίζονται αδιάλειπτα.

Η κυκλοφορία στις απαραίτητες και μόνο περιπτώσεις μπορεί να γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδες ή με οχήματα 4×4.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις εισόδους του Οροπεδίου Λασιθίου και στο ορεινό οδικό δίκτυο, ενώ έχει απαγορευτεί η είσοδος στον κάμπο του Οροπεδίου Λασιθίου, για λόγους ασφάλειας των πολιτών.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, έχουν δημιουργήσει προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση, σε τμήμα οικιών στο Τζερμιάδο. Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ επιχειρεί, για την αποκατάσταση των προβλημάτων.
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου