Sunday, 28 April, 2024

Τέμπη: Σβήστηκαν τα 57 ονόματα των νεκρών από την πλατεία Συντάγματος

Τέμπη: Σβήστηκαν τα 57 ονόματα των νεκρών από την πλατεία Συντάγματος. Τι απαντά ο Δήμος Αθηναίων

Πάνω από 20.000 άνθρωποι έδωσαν εχθές το «παρών» στο συλλαλητήριο της Αθήνας για την τραγωδία των Τεμπών πριν από έναν χρόνο, με αίτημα να χυθεί άπλετο «φως» στην υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους 57 νεκρούς.

Στο Σύνταγμα, νεαρά παιδιά συγκλόνισαν, όταν με κόκκινη μπογιά έγραψαν στο κέντρο της πλατείας, μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, τα ονόματα των 57 θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας που «πάγωσε» το πανελλήνιο.

Ωστόσο, τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, έσπευσαν το βράδυ να κάνουν εργασίες καθαρισμού στο σημείο όπου γράφτηκαν τα ονόματα.

«Το συνεργείο έχει πρόγραμμα να καθαρίζει κάθε μέρα το Σύνταγμα»

Η Αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, τόνισε ότι «γενικά, τα συνεργεία καθαρισμού ύστερα από πορείες και κάθε μέρα, πλένουν στο σημείο», μιλώντας στο MEGA.

«Ενημερώθηκα εχθές, το είδα και στα κοινωνικά δίκτυα. τα συνεργεία καθαρισμού πηγαίνουν πάντοτε έπειτα από πορείες, δεν πήγαν ειδικώς. Ήμουν και εγώ στην πορεία και δεν είχα δει αυτό το ζήτημα, ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο. Το συνεργείο πηγαίνει εκεί σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν: “Να σβήσουμε ή να μη σβήσουμε”; Οι εργαζόμενοι πήγαν στο σημείο στις 23:30, τη συνηθισμένη ώρα. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις, όμως, σας εξηγώ τη συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου